A diós és mákos bejglit – tekercset – valaha kalácstésztából készítették, olykor patkó formára hajlítva, ám a pozsonyi tésztából sütött (élesztős omlós) kifli még finomabb, és sokkal tovább friss marad. Pozsonyi kifli is készülhet bejgli tésztából Egyéb töltelékekkel is tekerik, de a diós-mákos bejgli a klasszikus. Itt egy olyan recept, amivel azok is sikerrel járjanak,
- Közzétéve Desszert, édesség, Karácsony, Recept
Eredeti pozsonyi kifli recept: diós és mákos patkó
november 14,
, Receptvadász
A karácsonyi előkészületekkor mindig előveszem ezt a nagyszerű receptet a nagy Venesztől, hiszen a diós és mákos patkók, azaz a pozsonyi kiflik nélkülözhetetlen elemei nálunk az ünnepeknek. Sokkal jobban szeretek patkókat csinálni, mint bejglit és jobban is fogy. A tésztája ugyanaz a pozsonyi kiflinek, mint a bejglinek, tehát ez a recept használható a mákos és
A hókifli rengeteg változata ismert, lehet mákos, diós, gesztenyés, szilvalekváros hókifli… de az alap elkészítése azonos! Ebben a receptben a mandulás-vaníliás hókifli hagyományos elkészítését mutatom meg, a közepére kerülő töltet változtatható. Decemberben, a disznóvágások idején érdemes beszerezni egy kis friss hájat, amiből az egyik legfinomabb süteményt készíthetjük: a hókiflit! Ez azonban csak ritkán áll rendelkezésünkre,
- Közzétéve Desszert, édesség, Karácsony, Recept