A hókifli rengeteg változata ismert, lehet mákos, diós, gesztenyés, szilvalekváros hókifli… de az alap elkészítése azonos! Ebben a receptben a mandulás-vaníliás hókifli hagyományos elkészítését mutatom meg, a közepére kerülő töltet változtatható. Decemberben, a disznóvágások idején érdemes beszerezni egy kis friss hájat, amiből az egyik legfinomabb süteményt készíthetjük: a hókiflit! Ez azonban csak ritkán áll rendelkezésünkre,
- Published in Desszert, édesség, Karácsony, Recept
Zserbó – klasszikus recept egyszerűen mennyei!
január 09,
by Receptvadász
Isteni zserbó recept. Tudta, hogy ez a legkedveltebb magyar desszert? A klasszikus zserbó mindössze 3 összetevőre vezethető vissza: sárgabarack lekvár, tört dió és csokoládé. Ehhez jön még a puha, omlós tésztához szükséges liszt, élesztő, tojás, tej, és egy csipetnyi só. Az alapanyagokat összegyúrva, majd sodrófával kinyújtva 3 tésztalapot készítünk. Ezek közé kerülnek majd egyenletesen a
- Published in Recept