Bruschetta paradicsommal és bazsalikommal
január 08,
Az igazi olasz paradicsomos-bazsalikomos bruschetta elkészítése nagyon egyszerű és isteni finom! Nem lehet megunni! Mi kell hozzá? pár szem érett paradicsom friss bazsalikomlevelek só és frissen őrölt bors extra szűz olívaolaj Elkészítés Mossuk meg a paradicsomokat és a bazsalikomleveleket, majd töröljük szárazra egy konyharuhával. Vesszük a kenyeret és 1 centi vastagságú szeletekre vágjuk. Ha nagy
- Közzétéve Recept
Crostini: Jelentése alapján kicsi pirítós. A Crostini (ejtsd: krosztíni) kicsi, vékony kenyérszelet, ami általában ciabattából vagy bagettből készül. Ezért ilyen aprócska. A feltét általában olívaolaj, szardella vagy sajt. Néhány salátához vagy leveshez kruton (pirított kenyérkocka) helyett crostinit szolgálnak fel. Bruschetta: a Bruschetta (ejtsd: brúszkéttá) általában kovászos házikenyérből készül, ezért az alakja is más, mint a
- Közzétéve Recept
Miért együnk csicseriborsóval készülő ételeket? Csak néhány a számos jótékony hatás közül: egészséges, fehérjében és elemi rostokban különösen gazdag zöldségféle a csicseriborsó. Támogatja az emésztést, segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Antioxidáns és E-vitamin tartalma pedig küzd a rákos- és daganatos megbetegedések kialakulása ellen. Ez egy egyszerű és gyors olasz csicseriborsós egytálétel receptje. Hozzávalók 4 személyre
- Közzétéve Recept
Eredeti olasz Bruschetta alapreceptje
január 08,
A hagyományos Bruschetta (ejtsd: bruszkettá) néhány vastag szelet kenyérrel, grillrácson készül: miután megpirult a szelet, átdörzsölik egy gerezd fokhagymával és ráloccsantanak egy kis extra szűz olívaolajat. Egy csipet sót is szórhatunk rá. Grill hiányában sütőben, kenyérpirítóban esetleg serpenyőben is elkészíthetjük. A hangsúly az alapanyagokon van: jó minőségű kenyér (ők házi készítésűvel ajánlják), finom extra szűz
- Közzétéve Recept
- 1
- 2