Ha frissen lövésből vettük az őzhúst körülbelül egy hétig még a bőrében pihentetjük, hogy a húsa megpuhuljon. Ha a hús öreg, páclében áztatjuk még 1-2 napig, mely a rostjait puhítja. Jó tudni: Vadételek elkészítése és pácolása Hozzávalók 6 személyre Őzhús (vegyesen) 50 dkg Füstölt szalonna 15 dkg Hagyma 2 fej Zöldbab 20 dkg Burgonya 20 dkg Sárgarépa
- Közzétéve Recept
Hagyományos palócleves elkészítése
január 08,
, Receptvadász
Az igazi palócleves bárány (ürü) húsból készül, de sertésből vagy marhából is főzik, mert manapság nehéz finom bárányhúshoz jutni. Tárkonnyal, kaporral vagy anélkül? Minden megengedett, ízlés dolga ugyebár. Érdekesség: a palóc leves története A palóc levest Gundel János készítette el először a kedvenc írójának, Mikszáth Kálmánnak, a “jó palócnak”, aki azt kérte az híres étteremvezetőtől, hogy
- Közzétéve Recept