RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog

Palócleves őzhúsból (vagy egyéb húsból – tökéletes alaprecept)

január 09, , Receptvadász
Hagyományos palócleves elkészítése
Ha frissen lövésből vettük az őzhúst körülbelül egy hétig még a bőrében pihentetjük, hogy a húsa megpuhuljon. Ha a hús öreg, páclében áztatjuk még 1-2 napig, mely a rostjait puhítja. Jó tudni: Vadételek elkészítése és pácolása Hozzávalók 6 személyre Őzhús (vegyesen) 50 dkg Füstölt szalonna 15 dkg Hagyma 2 fej Zöldbab 20 dkg Burgonya 20 dkg Sárgarépa
levesŐzhúspalóclevesvad
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

Hagyományos palócleves elkészítése

január 08, , Receptvadász
Hagyományos palócleves elkészítése
Az igazi palócleves bárány (ürü) húsból készül, de sertésből vagy marhából is főzik, mert manapság nehéz finom bárányhúshoz jutni. Tárkonnyal, kaporral vagy anélkül? Minden megengedett, ízlés dolga ugyebár. Érdekesség: a palóc leves története A palóc levest Gundel János készítette el először a kedvenc írójának, Mikszáth Kálmánnak, a “jó palócnak”, aki azt kérte az híres étteremvezetőtől, hogy
GundellevesMikszáth Kálmánpalóclevesreceptürü
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP