Március hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
, Receptvadász
A március hónap végre meghozza a tavaszt: a konyhaasztalon egyre több friss hazai zöldség kaphat helyet, de még mindig érdemes kihasználni a téli szezonális vitaminforrások jótékony hatásait. A március a gyümölcsök tekintetében még nem hozza el a kívánt változatosságot: továbbra is a citrusfélék fogyasztása játssza a fő szerepet. A narancs, grépfrút, citrom, mandarin és társai mellett ne hagyjuk
- Közzétéve Hónapok szerint
November hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
, Receptvadász
A november tökéletes hónap arra, hogy teletömjük magunkat almával, körtével, datolyaszilvával, kiwivel, gesztenyével és birsalmával, mielőtt beköszönt a tél és a táplálkozásunk gyümölcsök tekintetében kissé egyhangúbbá válik. Novemberi sláger zöldségek-gyümölcsök Birsalma, Brokkoli, Csicsóka, Endívia saláta, Édesburgonya, Édeskáposzta, Fejes saláta, Fodros kel, Kelbimbó, Kelkáposzta, Kínai kel, Lilakáposzta, Madársaláta, Mángold, Petrezselyem-zöld, Retek, Rukkola, Snidling, Sóska, Spenót, Zellergumó
- Közzétéve Hónapok szerint
Fermentálás kisokos
december 14,
, Receptvadász
Minden, amit első körben tudni szeretnél, miért és hogyan útmutató recepttel! Sós víz, felöntőlé (brine) készítése fermentáláshoz, savanyúságok felöntéséhez A brine, vagyis felöntőlé sós vizet jelent, mely kiváló közeget teremt a savanyúságok laktofermentálásához. A megfelelő töménységű sóoldat elkészítését a következőképpen csináld: Végy 1 liter tiszta vizet. Amennyiben nincs víztisztítód, forrald fel és hűtsd vissza szobahőmérsékletűre.
- Közzétéve Fermentálás
- 1
- 2