Február hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Február az utolsó hónap, amikor még bőséggel fogyasztjuk a citrusféléket és az egyéb tipikusan téli zöldségeket. Nézzük hát, miből érdemes a bevásárlókosarunkba pakolni! cékla, csicsóka, fekete retek, kínai kel, körte, naspolya, póréhagyma, tök, sütőtök, zeller Februárban gyümölcsök tekintetében még a citrusfélék játsszák a kiemelkedő szerepet. Ezek a narancs, a klementin, a citrom, a kivi, a mandarin és a
- Published in Hónapok szerint
Augusztus hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Augusztusban dübörög a nyár, de mégis kissé minden lelassul. Ez a hónap a bogyós gyümölcsöké: beérik az áfonya és a szőlő. Lehet fügét szedni, lekvárt készíteni belőle, vagy akár megaszalni. Olcsón juthatunk hozzá paradicsomhoz, paprikához: itt a lecsófőzés és a szilvalekvár befőzési ideje is. Augusztus hónap szezonális vitaminforrásai, sláger zöldség-és gyümölcsei a következők: Mit együnk augusztusban? A nyár végi
- Published in Hónapok szerint
Június hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Júniusban végre degeszre tömhetjük magunkat a legízletesebb hazai zöldségekből és gyümölcsökből. Összeválogattuk, hogy mely friss vitaminforrásokat részesítsük előnyben a piacon vagy a szupermarketben. A szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztása nem csak a változatos étrend miatt kiemelt jelentőségű. Fontos, hogy minden évszakban azt együk, ami éppen terem, legfeljebb természetes módszerekkel tartósított táplálékkal bővítsük étlapunkat. Mi más is
- Published in Hónapok szerint
December hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Télen, decemberben már csak kevés növény számára adottak a feltételek (kökény, naspolya, csipkebogyó), ezért ilyenkor a hosszan tárolható téli zöldségekre kell koncentrálnunk, de persze emellett kaphatóak egzotikus gyümölcsök is. Hogyan tároljuk a téli zöldséget okosan? Tippek! A zöldségek tárolásakor csak egészséges, beérett zöldséget használjunk. Mindenből a közepes nagyságú a legjobb. A túl nagynak magas a
- Published in Hónapok szerint
Január hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
A január hónap zöldségei-gyümölcsei azért kiemelkedően fontosak, mert feltöltik a szervezetet a kellő vitaminokkal, hogy a test több energiával szálljon szembe a téli hideg időben támadó szezonális megbetegedésekkel szemben. Nézzük hát, milyen zöldségeket és gyümölcsöket érdemes fogyasztani januárban: Januárban elsősorban a citrusfélék fogyasztása fontos: narancs, citrom, klementin, grapefruit nem hiányozhat a bevásárlószatyorból. Ezek a gyümölcsök rengeteg C-vitamint tartalmaznak, de
- Published in Hónapok szerint
Május hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Megérkezett a nyárias tavasz, virágba borult a környezet és a konyhaasztalt ellepheti a friss hazai zöldség-gyümölcs választék. Májusban az egyik legfontosabb gyümölcs az eper: kiváló desszert, rengetegféleképpen variálhatjuk. Készíthetünk belőle házi eperszörpöt, befőzhetjük lekvárnak, kiválthatjuk vele a desszertet – vagy feldobhatjuk a gyümölcssalátánkat limonádénkat díszíthetjük és persze ott van még a mennyei epertorta és eperszorbet Érdemes hát
- Published in Hónapok szerint
Október hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
A hűvös és borongós őszi napok könnyen elronthatják a hangulatunkat, ebben az időszakban gyakoriak a meghűlések, köhögéssel és náthával járó fertőzések. Helyes táplálkozással, rendszeres vitaminfogyasztással ősszel is egészséges és fitt, immunrendszerünk pedig erős marad.Ősszel fordítsuk a figyelmet az éppen termő zöldségekre és gyümölcsökre, mint például az alma, birsalma, datolyaszilva, brokkoli, édeskömény, kínai kel, padlizsán és a káposzta. Továbbá
- Published in Hónapok szerint
Július hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Július a forróság és a szabadságok ideje: asztalainkra minden nap friss zöldség és gyümölcs kerülhet a kertből, vagy a piacról. Potyognak a szilvák és a barackok a fáról, mindennek friss, üde és édes íze van. Mennyei július! Nézzük hát milyen szezonális vitaminforrásokból érdemes feltankolnunk ebben a hónapban! Gyümölcsök tekintetében végre itt a sárgadinnye, szilva, málna és görögdinnye ideje,
- Published in Hónapok szerint
Április hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Áprilisban végre megjelennek a tavaszi friss zöldségek gyümölcsök korai termései, ezáltal a télinél jóval változatosabb étrendet alakíthatunk ki. A citrusféléket valamint az almát még mindig érdemes megvenni, de végre megjelenik a piacokon és az utak mentén a friss hazai eper is. Kiváló szomjoltó, remek fogyókúra esetén, valamint vértisztító hatása segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában, fokozza a
- Published in Hónapok szerint
Vegán fehérjeforrások: Fehérjedús zöldségek, melyet minden vegán étrendűnek érdemes fogyasztani
január 09,
by Receptvadász
Világszerte igen sokan választják a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozást, életmódot, amelyekről több kutatás is igazolta, hogy hasznosak lehetnek egészségügyi szempontból. Persze, ha valaki nem szeretne lemondani a húsról vagy a tejtermékekről, akkor sincs probléma. Már azzal is nagyon sokat tehetünk ugyanis az egészségünkért, ha étrendünkben az állati fehérjék mellett több helyet biztosítunk a növényi eredetű fehérjéknek. A vegán étrendet
- Published in Életmód
- 1
- 2