Február hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Február az utolsó hónap, amikor még bőséggel fogyasztjuk a citrusféléket és az egyéb tipikusan téli zöldségeket. Nézzük hát, miből érdemes a bevásárlókosarunkba pakolni! cékla, csicsóka, fekete retek, kínai kel, körte, naspolya, póréhagyma, tök, sütőtök, zeller Februárban gyümölcsök tekintetében még a citrusfélék játsszák a kiemelkedő szerepet. Ezek a narancs, a klementin, a citrom, a kivi, a mandarin és a
- Published in Hónapok szerint
Szeptember hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Ha a legegészségesebb nyári gyümölcsöket keresed, válaszd azokat, amik már szinte feketék! Cseng még mindig a fülemben egy ismerősöm jó tanácsa. A szakértők szerint is minél élénkebb és sötétebb egy gyümölcs színe, annál nagyobb mennyiségben találhatók benne antioxidánsok, aminek alapján különösen érdemes fogyasztani azokat, amelyek sötétvörösek, de még inkább talán azokat, amelyek sötétkékek, sötétlilák vagy már szinte
- Published in Hónapok szerint
Augusztus hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Augusztusban dübörög a nyár, de mégis kissé minden lelassul. Ez a hónap a bogyós gyümölcsöké: beérik az áfonya és a szőlő. Lehet fügét szedni, lekvárt készíteni belőle, vagy akár megaszalni. Olcsón juthatunk hozzá paradicsomhoz, paprikához: itt a lecsófőzés és a szilvalekvár befőzési ideje is. Augusztus hónap szezonális vitaminforrásai, sláger zöldség-és gyümölcsei a következők: Mit együnk augusztusban? A nyár végi
- Published in Hónapok szerint
Június hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Júniusban végre degeszre tömhetjük magunkat a legízletesebb hazai zöldségekből és gyümölcsökből. Összeválogattuk, hogy mely friss vitaminforrásokat részesítsük előnyben a piacon vagy a szupermarketben. A szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztása nem csak a változatos étrend miatt kiemelt jelentőségű. Fontos, hogy minden évszakban azt együk, ami éppen terem, legfeljebb természetes módszerekkel tartósított táplálékkal bővítsük étlapunkat. Mi más is
- Published in Hónapok szerint
December hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Télen, decemberben már csak kevés növény számára adottak a feltételek (kökény, naspolya, csipkebogyó), ezért ilyenkor a hosszan tárolható téli zöldségekre kell koncentrálnunk, de persze emellett kaphatóak egzotikus gyümölcsök is. Hogyan tároljuk a téli zöldséget okosan? Tippek! A zöldségek tárolásakor csak egészséges, beérett zöldséget használjunk. Mindenből a közepes nagyságú a legjobb. A túl nagynak magas a
- Published in Hónapok szerint
Január hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
A január hónap zöldségei-gyümölcsei azért kiemelkedően fontosak, mert feltöltik a szervezetet a kellő vitaminokkal, hogy a test több energiával szálljon szembe a téli hideg időben támadó szezonális megbetegedésekkel szemben. Nézzük hát, milyen zöldségeket és gyümölcsöket érdemes fogyasztani januárban: Januárban elsősorban a citrusfélék fogyasztása fontos: narancs, citrom, klementin, grapefruit nem hiányozhat a bevásárlószatyorból. Ezek a gyümölcsök rengeteg C-vitamint tartalmaznak, de
- Published in Hónapok szerint
Október hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
A hűvös és borongós őszi napok könnyen elronthatják a hangulatunkat, ebben az időszakban gyakoriak a meghűlések, köhögéssel és náthával járó fertőzések. Helyes táplálkozással, rendszeres vitaminfogyasztással ősszel is egészséges és fitt, immunrendszerünk pedig erős marad.Ősszel fordítsuk a figyelmet az éppen termő zöldségekre és gyümölcsökre, mint például az alma, birsalma, datolyaszilva, brokkoli, édeskömény, kínai kel, padlizsán és a káposzta. Továbbá
- Published in Hónapok szerint
Július hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Július a forróság és a szabadságok ideje: asztalainkra minden nap friss zöldség és gyümölcs kerülhet a kertből, vagy a piacról. Potyognak a szilvák és a barackok a fáról, mindennek friss, üde és édes íze van. Mennyei július! Nézzük hát milyen szezonális vitaminforrásokból érdemes feltankolnunk ebben a hónapban! Gyümölcsök tekintetében végre itt a sárgadinnye, szilva, málna és görögdinnye ideje,
- Published in Hónapok szerint
Április hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
Áprilisban végre megjelennek a tavaszi friss zöldségek gyümölcsök korai termései, ezáltal a télinél jóval változatosabb étrendet alakíthatunk ki. A citrusféléket valamint az almát még mindig érdemes megvenni, de végre megjelenik a piacokon és az utak mentén a friss hazai eper is. Kiváló szomjoltó, remek fogyókúra esetén, valamint vértisztító hatása segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában, fokozza a
- Published in Hónapok szerint
Március hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
január 09,
by Receptvadász
A március hónap végre meghozza a tavaszt: a konyhaasztalon egyre több friss hazai zöldség kaphat helyet, de még mindig érdemes kihasználni a téli szezonális vitaminforrások jótékony hatásait. A március a gyümölcsök tekintetében még nem hozza el a kívánt változatosságot: továbbra is a citrusfélék fogyasztása játssza a fő szerepet. A narancs, grépfrút, citrom, mandarin és társai mellett ne hagyjuk
- Published in Hónapok szerint
- 1
- 2