Pappa al pomodoro: ez a hagyományos olasz kenyér-paradicsomleves egy igazi kedvenccé vált!
Tipikus toszkán fogás, melyet gyorsan, egyszerűen és olcsón készíthetünk el. A feltét lehet sült hagyma, friss póréhagyma karikák vagy akár zellerszár is.
1 óra alatt kész. Lássuk, hogyan készül eredeti olasz recept alapján!
Hozzávalók
- Paradicsompüré 800 g
- 30 dkg kissé száraz kenyér
- Olívaolaj
- Fokhagyma 3 gerezd
- Cukor 1 csipet
- Zöldség alaplé 1 kocka
- Só, bors
- Bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés
- Felvágjuk a kenyeret apró szeletekre. 200 fokon sütőben megpirítjuk mindkét oldalukat. Miután kivettük, megdörzsöljük a pirítós kenyereket egy félbevágott fokhagymagerezddel. Mikor elfogy a fokhagyma, pucoljunk újat! Nagyon kellemes ízt ad majd a levesünknek.
- Egy nagy serpenyőbe halmozzuk a fokhagymás pirítósainkat. Öntsük le paradicsompürével és adjunk hozzá a zöldség alaplevünkből annyit, hogy az minden kenyérszelet kellően nedves legyen. Egy kiskanál cukorral enyhíthetjük a paradicsom savasságát, majd így főzzük együtt 40-50 percig alacsony lángon. Néha keverjünk rá, nehogy leégjen, és a fakanállal nyomkodjuk szét a kenyereket. Fedő nélkül főzzük, hogy a felesleges víz elpárologhasson.
- A főzési idő leteltével sózzuk, borsozzuk. Öntsünk hozzá olívaolajat is, hogy gazdagabb legyen. Friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk: isteni illat fog áradni a tálból!
Buon appetito!