RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog

Kovászos kenyér készítése otthon egyszerűen | legjobb recept

január 11, , Receptvadász
Kovászos kenyér készítése otthon egyszerűen
A legjobb, eredeti kovászos kenyér receptje! Miért jó a kovászos kenyér? Mire figyelj a kovász etetésénél és a kenyérsütésnél? Aki csak kacérkodott a gondolattal, hogy otthon, maga készítené el a mindennapi friss kenyerét, vágjon bele! A megfelelően tenyésztett házi kovászból készült kenyér sokkal kevésbé fogja megterhelni a szervezetüket, mint a bolti fehér kenyér. A búzaliszt
Kenyérkenyérsütéskovász
Elolvasom
  • Közzétéve Kenyérsütés
Tovább

Kenyeres paradicsomleves vagy paradicsomos kenyérleves: ez a toszkán Pappa al pomodoro

január 09, , Receptvadász
Kenyeres paradicsomleves vagy paradicsomos kenyérleves
Pappa al pomodoro: ez a hagyományos olasz kenyér-paradicsomleves egy igazi kedvenccé vált! Tipikus toszkán fogás, melyet gyorsan, egyszerűen és olcsón készíthetünk el. A feltét lehet sült hagyma, friss póréhagyma karikák vagy akár zellerszár is. 1 óra alatt kész. Lássuk, hogyan készül eredeti olasz recept alapján! Hozzávalók Paradicsompüré 800 g 30 dkg kissé száraz kenyér Olívaolaj
KenyérPappa al pomodoroparadicsomleves
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

Ropogós héjú kenyér házilag – kenyér alaprecept

január 08, , Receptvadász
Rusztikus, laza bélezetű, ropogóshéjú kenyér sütésének receptje egyszerűen, lépésről-lépésre! Nem ördöngösség házilag kenyeret sütni, én gyakran dagasztok otthon tésztát, bár meg kell hagyni, megvannak a kenyérsütésnek a maga fortélyai. Kezdetben minden egyes sütésnél változtattam valamin, mert nem éreztem tökéletesnek a végeredményt, de kiforrta magát a recept és talán ami ennél is fontosabb, a technika.  Lehet kovásszal vagy
Kenyérkenyérsütésrecept
Elolvasom
  • Közzétéve Kenyérsütés, Recept
Tovább

Kovász frissítése, etetése

október 29, , Receptvadász
Alábbiakban a legfontosabb tudnivalók, egy-két szabály és jótanács az anyakovász frissítéséhez: Ahhoz, hogy mindig bevethető legyen, legalább hetente egyszer, de inkább kétszer etetni, frissíteni kell. Frissítés során a kovászmaghoz adott liszt mindig legalább ugyanannyi, de inkább kétszerese kell legyen a kovászmag tömegének, különben éhes marad, összeesik, felemészti önmagát, legyengül, elsavasodik. Másképp fogalmazva inkább ritkábban, de
Kenyérkovász
Elolvasom
  • Közzétéve Kenyérsütés
Tovább

Kovász készítése: a legjobb recept, amit kár lenne nem megosztani

október 29, , Receptvadász
Kovászos készítése kenyérsütés
Jó kenyér nem létezik kovász nélkül, amit a kenyér készítése előtt kell elkészítenünk. Maga a kovász liszt és víz keveréke, ami egy idő után erjedésnek indul a mindenhol jelen lévő mikroorganizmusoknak, élesztőgombáknak köszönhetően. Az élesztőgombák termelik a széndioxidot, ettől válik levegőssé a kenyér tésztája, a hasznos baktériumok pedig tejsavat hoznak létre, amitől a kenyér jó
gluténmentesKenyérkovászlegnépszerűbbprobiotikum
Elolvasom
  • Közzétéve Kenyérsütés
Tovább

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Házi BBQ szósz – egyszerű barbecue szósz elkészítése grillezéshez

    Ez a házi BBQ Sauce a legtökéletesebb ízkombiná...
  • Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával

    Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával

    Kedvező összetétele alapján a hajdina fogyasztá...
  • Grillezett mézes mustáros csirke

    Grillezett mézes mustáros csirke édes-csípős mártással – a nyár kedvenc grill receptje

    Grillezett mézes mustáros csirke édes és csípős...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2022 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP