A legfinomabb zöldségleves úgy, ahogy nagyanyáink készítették
Hirdetés
Diet Maker

Nagyon megörültem, amikor rábukkantam erre a zöldségleves receptre egy ősrégi szakácskönyvben és alig vártam, hogy kipróbálhassam. Elképesztően finom lett a zöldséglevesem, pont olyan, amilyenre vágytam! Szeretem a ropogós zöldségek frissességét benne, a leves könnyűségét és a vajas galuska omlós, ízletes tésztáját.

Hozzávalók

  • Húsos sertéscsont 30 dkg
  • Sárgarépa 4 db
  • Petrezselyemgyökér (fehérrépa) 2 db
  • Petrezselyem (zöldje) 2-3 csokor
  • Zöldborsó 15 dkg
  • Kelkáposzta levelek 12 dkg
  • Zeller 5 dkg
  • Gomba 3 dkg
  • Liszt 7 dkg
  • Zsír, só
  • Vajas galuska (receptje itt)

Elkészítés

1

Megpucoljuk a zöldségeket. Megmossuk a csontokat és egy nagy lábasba téve 1 db sárgarépával és egy fél petrezselyemgyökérrel 1,5 liter sós, hideg vízbe feltéve 2 órán át főzzük.

Jó tudni: a húsleves főzésének alapszabályai!

2

Közben a többi zöldséget apró kockákra, illetve hosszúkás csíkokra vágjuk. A fehér rántást is elkészíthetjük (zsír+liszt).

3

A tűzhelyről levéve a levest, leszűrés előtt negyed órát hagyjuk állni, hogy teljesen leülepedjék. Ezután finomszálú szűrőn kanállal átszedve, óvatos mozdulatokkal szűrjük le.

4

A leszűrt levest visszatesszük főni és a felszeletelt zöldségeket megfőzzük benne. A rántást belekeverjük apránként adagolva, folyamatosan kevergetve. 10 perig forraljuk, közben apróra vágjuk a petrezselyem zöldjét és a leveshez tesszük és a vajas galuskákat a levesbe főzzük.

A legfinomabb zöldségleves úgy, ahogy nagyanyáink készítették
5 (100%) 1 vote[s]

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..