BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Nincs termék a kosárban.
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Lencseleves (diétás és fogyaszt is!)

Lencseleves (diétás és fogyaszt is!)

Már írtam a lencsefőzelék elkészítése kapcsán, hogy mennyire oda vagyok a lencséért, de a legújabb kutatások alapján kiderült, hogy a lencse nemcsak méregtelenít, hanem fogyaszt is, ugyanis egy tál lencseleves elfogyasztása után háromszor annyi ideig nem éhezünk meg, mint ha mást ételt ettünk volna meg.

A kutatás eredményén felbátorodva megosztom a kedvenc lencseleves receptemet, nagyon finom!

Hozzávalók 4 személyre

  • Lencse (konzerv vagy előfőzött) 50 dkg
  • Darált marhahús, sovány, 50 dkg
  • Paradicsompüré 50 dkg
  • Alaplé (instant) 1 l
  • Vöröshagyma 2 fej
  • Sárgarépa 1-2 db
  • Zellergumó és zöldje 1 db
  • Cukkini 2 db, kicsi salátacukkini
  • Paprika 1 db piros húsú
  • Só, chili ízlés szerint

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a zöldségeket. Apróra vágjuk a hagymát, szeleteljük a paprikát, a többit (zeller, sárgarépa, cukkini) kockázzuk. Egy fazékban kevés olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük. Ezután mehet hozzá az összes többi zöldség és így összepároljuk 5 perc alatt az ízeket.
  2. Ezután felöntjük a paradicsompürével és az alaplével, felforraljuk, fedő alatt főzzük 20 percig. Rotyogtassuk közepes lángon. 20 perc elteltével hozzáadjuk a megtisztított, előfőzött lencsét és együtt főzzük még a levest további 10 percig. Ha ez megvan, elkészültünk!
  3. Ha nagyon elfőtte a levét, pótoljuk a lencse főzőlevével, illetve az alaplevet is készíthetjük annak felhasználásával: a lencséből a főzés során sok értékes anyag távozik, amit kár lenne kiönteni. Az előre áztatott lencse fajtájától függően 15-20 perc alatt megfő, míg az ami nincs beáztatva legalább 8-10 órára, az akár 40 percig is főhet, mire megpuhul.

Jó tudni

Mikor főzzük a lencsét (mindig hideg vízzel, áztatólével kezdjük a főzést), dobjunk a vízbe egy kis sót, borsot, babérlevelet, 1 félbevágott vöröshagymát is, nagyon jó ízt ad a lencsének.

A végén szórhatunk a tetejére egy kis parmezánt!

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: lencse, Lencseleves

Érdekes lehet még

Spaghetti alla puttanesca: eredeti olasz recept alapján /spagetti puttanesca módra/
Spaghetti alla puttanesca: eredeti olasz recept alapján /spagetti puttanesca módra/
Burgonyás pogácsa élesztő nélkül
Burgonyás pogácsa élesztő nélkül
Almás-zabpelyhes sütemény
Almás-zabpelyhes sütemény

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Memóriajavító zsálya | Gyulladáscsökkentőnek is kiváló

    Zsálya hatásai különféle panaszokra – így használjuk a mindennapokban!

    A zsálya kitűnő tisztító, gyulladáscsökkentő, f...
  • Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek

    A köles egyike azon kevés teljes gabonáknak, me...
  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: