BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Nincs termék a kosárban.
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Sütőben sült padlizsán pesto krémmel

Sütőben sült padlizsán pesto krémmel

Ezt a remek előétel receptet cukkinival is el lehet készíteni, a lépések ugyanazok.

  • Előkészületi idő: 25 perc
  • Főzés: 30 perc
  • Kész: 55 perc alatt

Hozzávalók 4 főre

  • Padlizsán 4 db
  • Paradicsom, közepes 4 db
  • Pesto 3 kanállal (-> pesto készítése recept)
  • Balzsamecet
  • Só, bors

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Megmossuk a padlizsánok héját, anélkül, hogy meghámoznánk, majd szárazra töröljük egy papírtörlővel. Most átdörzsöljük 1-1 csepp olajjal és alufóliába csomagoljuk őket. Mehet be a sütőbe és addig sütjük, míg a padlizsán húsa meg nem lágyul (kb. 30 perc).
  2. Levesszük az alufóliát a padlizsánokról, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hosszában ketté vágjuk őket. Bevagdaljuk a padlizsánok húsát, hogy jobban be tudja szívni a pesto krémet. Az utóbbihoz fogjuk a 3 kanál pestót és egy kis olívaolajjal kikeverjük, hogy jobban kenhető legyen. Ezt rákenjük mind a 8 padlizsánszeletre.
  3. Tálalhatjuk csak így simán pesztósan, vagy paradicsomszeletekkel megrakva. Önthetünk rá balzsamecetet, sózhatjuk, borsozhatjuk. A sütőben sült padlizsán pesto krémmel egy könnyű előétel a mindennapokra.

Buon appetito!

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: padlizsán, Pesto

Érdekes lehet még

Almakompót készítése
Almakompót készítése
Bruschetta paradicsommal és bazsalikommal
Bruschetta paradicsommal és bazsalikommal
Muffin alaprecept
Muffin alaprecept

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Memóriajavító zsálya | Gyulladáscsökkentőnek is kiváló

    Zsálya hatásai különféle panaszokra – így használjuk a mindennapokban!

    A zsálya kitűnő tisztító, gyulladáscsökkentő, f...
  • Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek

    A köles egyike azon kevés teljes gabonáknak, me...
  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: