RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Sütőben sült padlizsán pesto krémmel

Sütőben sült padlizsán pesto krémmel

Ezt a remek előétel receptet cukkinival is el lehet készíteni, a lépések ugyanazok.

  • Előkészületi idő: 25 perc
  • Főzés: 30 perc
  • Kész: 55 perc alatt

Hozzávalók 4 főre

  • Padlizsán 4 db
  • Paradicsom, közepes 4 db
  • Pesto 3 kanállal (-> pesto készítése recept)
  • Balzsamecet
  • Só, bors

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Megmossuk a padlizsánok héját, anélkül, hogy meghámoznánk, majd szárazra töröljük egy papírtörlővel. Most átdörzsöljük 1-1 csepp olajjal és alufóliába csomagoljuk őket. Mehet be a sütőbe és addig sütjük, míg a padlizsán húsa meg nem lágyul (kb. 30 perc).
  2. Levesszük az alufóliát a padlizsánokról, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hosszában ketté vágjuk őket. Bevagdaljuk a padlizsánok húsát, hogy jobban be tudja szívni a pesto krémet. Az utóbbihoz fogjuk a 3 kanál pestót és egy kis olívaolajjal kikeverjük, hogy jobban kenhető legyen. Ezt rákenjük mind a 8 padlizsánszeletre.
  3. Tálalhatjuk csak így simán pesztósan, vagy paradicsomszeletekkel megrakva. Önthetünk rá balzsamecetet, sózhatjuk, borsozhatjuk. A sütőben sült padlizsán pesto krémmel egy könnyű előétel a mindennapokra.

Buon appetito!

  • Tweet
Kulcsszavak: előétel, olasz, padlizsán, Pesto

Érdekes lehet még

Ízletes olasz babos tésztasaláta
Ízletes olasz babos tésztasaláta
Krumplifőzelék: a verhetetlen recept
Krumplifőzelék: a verhetetlen recept!
Sült libacomb | kacsacomb párolt lilakáposztával
Sült libacomb | kacsacomb párolt lilakáposztával

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP