Ezt a remek előétel receptet cukkinival is el lehet készíteni, a lépések ugyanazok.
Hozzávalók 4 főre
- Padlizsán 4 db
- Paradicsom, közepes 4 db
- Pesto 3 kanállal (-> pesto készítése recept)
- Balzsamecet
- Só, bors
Elkészítés
1
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Megmossuk a padlizsánok héját, anélkül, hogy meghámoznánk, majd szárazra töröljük egy papírtörlővel. Most átdörzsöljük 1-1 csepp olajjal és alufóliába csomagoljuk őket. Mehet be a sütőbe és addig sütjük, míg a padlizsán húsa meg nem lágyul (kb. 30 perc).
2
Levesszük az alufóliát a padlizsánokról, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hosszában ketté vágjuk őket. Bevagdaljuk a padlizsánok húsát, hogy jobban be tudja szívni a pesto krémet. Az utóbbihoz fogjuk a 3 kanál pestót és egy kis olívaolajjal kikeverjük, hogy jobban kenhető legyen. Ezt rákenjük mind a 8 padlizsánszeletre.
3
Tálalhatjuk csak így simán pesztósan, vagy paradicsomszeletekkel megrakva. Önthetünk rá balzsamecetet, sózhatjuk, borsozhatjuk. A sütőben sült padlizsán pesto krémmel egy könnyű előétel a mindennapokra.
Buon appetito!