Sütőben sült padlizsán pesto krémmel
Sütőben sült padlizsán pesto krémmel

Ezt a remek előétel receptet cukkinival is el lehet készíteni, a lépések ugyanazok.

Előkészületi idő: 25 perc
Főzés: 30 perc
Kész: 55 perc alatt

Hozzávalók 4 főre

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Megmossuk a padlizsánok héját, anélkül, hogy meghámoznánk, majd szárazra töröljük egy papírtörlővel. Most átdörzsöljük 1-1 csepp olajjal és alufóliába csomagoljuk őket. Mehet be a sütőbe és addig sütjük, míg a padlizsán húsa meg nem lágyul (kb. 30 perc).

2

Levesszük az alufóliát a padlizsánokról, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hosszában ketté vágjuk őket. Bevagdaljuk a padlizsánok húsát, hogy jobban be tudja szívni a pesto krémet. Az utóbbihoz fogjuk a 3 kanál pestót és egy kis olívaolajjal kikeverjük, hogy jobban kenhető legyen. Ezt rákenjük mind a 8 padlizsánszeletre.

3

Tálalhatjuk csak így simán pesztósan, vagy paradicsomszeletekkel megrakva. Önthetünk rá balzsamecetet, sózhatjuk, borsozhatjuk. A sütőben sült padlizsán pesto krémmel egy könnyű előétel a mindennapokra.

Buon appetito!

Sütőben sült padlizsán pesto krémmel

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..