Ezzel az étellel bárkit az ujjai köré csavarhat!
Meglepődve fogják kérdezni: “A gnocchit is Te csináltad?”
A válasz: persze! Semeddig sem tart és sokkal ízletesebb, mint a bolti!
- Előkészületi idő: 15 perc
- Főzés: összesen 45 perc
- Kész: 60 perc alatt
Hozzávalók
- Burgonya 1 kg
- Liszt 250 g (+ igény szerint a nyújtáshoz)
- Pesto genovese 3 evőkanál
- Tojás 1 db
- Parmezán sajt
- Só és bors
Elkészítés
- A burgonyát héjastul bő, sós vízben megfőzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd még melegen meghámozzuk, így könnyen lehúzható a héja. Közvetlenül ezután burgonyanyomón áttörjük és hozzáadjuk a lisztet, a tojást (opcionális) és a sót majd rugalmas tésztává gyúrjuk.
- Ezután kb. 2 cm átmérőjű hengereket formázunk a tésztából, amelyeket kb. 2 cm hosszú darabokra vágunk. A villa fogával belenyomjuk a tésztába a tipikus mintát. Vizet forralunk és a gnocchit közepes lángon bő, sós vízben kifőzzük.
- Közben a pestót felmelegítjük egy kis tészta főzővíz hozzáadásával. A gnocchit óvatosan kiszedjük a vízből, mikor feljöttek és a víz felszínén lebegnek és a pestós serpenyőbe dobjuk. A gnocchi tetejére reszelt Grana Padanot hintünk, és már tálalhatjuk is.