BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ ELFELEJTETT JELSZÓ?

ELFELEJTETTE AZ ADATAIT?

AAH, VÁRJ, MÁR EMLÉKSZEM!

REGISZTRÁCIÓ

MÁR VAN FIÓKJA? JELENTKEZZEN BE ITT

RECEPTVADÁSZ

  • BEJELENTKEZÉS
  • Nincs termék a kosárban.
  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • SHOP
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Bazsalikomos gnocchi: Gnocchi al pesto genovese

Bazsalikomos gnocchi: Gnocchi al pesto genovese

Ezzel az étellel bárkit az ujjai köré csavarhat!

Meglepődve fogják kérdezni: “A gnocchit is Te csináltad?”

A válasz: persze! Semeddig sem tart és sokkal ízletesebb, mint a bolti!

  • Előkészületi idő: 15 perc
  • Főzés: összesen 45 perc
  • Kész: 60 perc alatt 

Hozzávalók

  • Burgonya 1 kg
  • Liszt 250 g (+ igény szerint a nyújtáshoz)
  • Pesto genovese 3 evőkanál
  • Tojás 1 db
  • Parmezán sajt
  • Só és bors

Elkészítés

  1. A burgonyát héjastul bő, sós vízben megfőzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd még melegen meghámozzuk, így könnyen lehúzható a héja. Közvetlenül ezután burgonyanyomón áttörjük és hozzáadjuk a lisztet, a tojást (opcionális) és a sót majd rugalmas tésztává gyúrjuk.
  2. Ezután kb. 2 cm átmérőjű hengereket formázunk a tésztából, amelyeket kb. 2 cm hosszú darabokra vágunk. A villa fogával belenyomjuk a tésztába a tipikus mintát. Vizet forralunk és a gnocchit közepes lángon bő, sós vízben kifőzzük.
  3. Közben a pestót felmelegítjük egy kis tészta főzővíz hozzáadásával. A gnocchit óvatosan kiszedjük a vízből, mikor feljöttek és a víz felszínén lebegnek és a pestós serpenyőbe dobjuk. A gnocchi tetejére reszelt Grana Padanot hintünk, és már tálalhatjuk is.
Pesto elkészítése

Like this:

Like Loading...
  • Tweet
Kulcsszavak: bazsalikom, gnocchi, Pesto, peszto

Érdekes lehet még

Fitnesz brownie – cukormentes – de isteni!
Fitnesz brownie – cukormentes – de isteni!
Császármorzsa elkészítésének egyszerű bögrés receptje: tuti siker!
Császármorzsa elkészítésének egyszerű bögrés receptje: tuti siker!
Hagyományos palócleves elkészítése
Palócleves őzhúsból (vagy egyéb húsból – tökéletes alaprecept)

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Memóriajavító zsálya | Gyulladáscsökkentőnek is kiváló

    Zsálya hatásai különféle panaszokra – így használjuk a mindennapokban!

    A zsálya kitűnő tisztító, gyulladáscsökkentő, f...
  • Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek

    A köles egyike azon kevés teljes gabonáknak, me...
  • Konyhakerti petrezselyem sokrétű felhasználása

    Petrezselyem sokrétű felhasználása, gyógyhatásai és fajtái

    A petrezselyem ásványokban vitaminokban és vasb...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2021 Receptvadász webáruház by isensce. Minden jog fenntartva.

TOP
%d bloggers like this: