Bazsalikomos gnocchi

Ezzel az étellel bárkit az ujjai köré csavarhat! Meglepődve fogják kérdezni: “A gnocchit is Te csináltad?” A válasz: persze! Semeddig sem tart és sokkal ízletesebb, mint a bolti!

Előkészületi idő: 15 perc
Főzés: összesen 45 perc
Kész: 60 perc alatt
 

Hozzávalók

  • Burgonya 1 kg
  • Liszt 250 g (+ igény szerint a nyújtáshoz)
  • Pesto genovese 3 evőkanál
  • Tojás 1 db
  • Parmezán sajt
  • Só és bors

Elkészítés

1A burgonyát héjastul bő, sós vízben megfőzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd még melegen meghámozzuk, így könnyen lehúzható a héja. Közvetlenül ezután burgonyanyomón áttörjük és hozzáadjuk a lisztet, a tojást (opcionális) és a sót majd rugalmas tésztává gyúrjuk.

2Ezután kb. 2 cm átmérőjű hengereket formázunk a tésztából, amelyeket kb. 2 cm hosszú darabokra vágunk. A villa fogával belenyomjuk a tésztába a tipikus mintát. Vizet forralunk és a gnocchit közepes lángon bő, sós vízben kifőzzük.

3Közben a pestót felmelegítjük egy kis tészta főzővíz hozzáadásával. A gnocchit óvatosan kiszedjük a vízből, mikor feljöttek és a víz felszínén lebegnek és a pestós serpenyőbe dobjuk. A gnocchi tetejére reszelt Grana Padanot hintünk, és már tálalhatjuk is.

Bazsalikomos gnocchi: Gnocchi al pesto genovese
4.8 (95%) 4 votes

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..