Így készítsünk diótejet néhány hozzávalóból mindössze pár perc alatt. Ez az otthon készíthető házi diótej krémes, gazdag, tápláló és finom alternatívája a laktózmentes tejnek, a diótej lehet a magtejek császára! Próbáltad már valaha a házi készítésű diótejet? Olyan egyszerű, szórakoztató elkészítése, és a bolti tejnél sokkal finomabb ízű. A diótej az egyik legkevésbé értékelt magtej.
- Közzétéve Növényi tej
Ez aztán tényleg ízlés kérdése: ki hogyan szereti az epres fagylaltot?! Krémesen, édesen, darabosan, netalán kissé savanykásan? Mi az a sorbet (szorbet)? A szorbet olyan habkönnyű jeges desszert, mely főként abban különbözik a fagylalttól, hogy nem tartalmaz tejet és tojássárgáját, mely így csökkentett kalóriatartalmat, lazább szerkezetet és szemcsésebb állagot kölcsönöz neki. A fagylaltok őseként is
- Közzétéve Recept
Zabtej készítése otthon, házilag, egyszerűen
január 08,
, Receptvadász
Készítsünk magunk olcsón előállítható zabtejet néhány hozzávalóból, mindössze pár perc alatt. Ez az otthon készíthető házi zabtej recept tápláló és finom alternatívája a laktózmentes tejnek. Aki először szeretné fermentálni a zabot a fermentált zabtejhez, az ebben a cikkben olvashatja el: Hogyan fermentáljunk zabot-természetes probiotikum, miként járjon el első lépésként. Ez a házi zabtej finom, egészséges és tápláló. Csak
- Közzétéve Növényi tej
Kulcsszavak:
EGYSZERŰ, FERMENTÁLT, gluténmentes, HÁZI KÉSZÍTÉSŰ, LAKTÓZMENTES, növényi tej, OLCSÓ, VEGÁN, VEGETÁRIÁNUS