Hagyományos palócleves elkészítése
január 08,
, Receptvadász
Az igazi palócleves bárány (ürü) húsból készül, de sertésből vagy marhából is főzik, mert manapság nehéz finom bárányhúshoz jutni. Tárkonnyal, kaporral vagy anélkül? Minden megengedett, ízlés dolga ugyebár. Érdekesség: a palóc leves története A palóc levest Gundel János készítette el először a kedvenc írójának, Mikszáth Kálmánnak, a “jó palócnak”, aki azt kérte az híres étteremvezetőtől, hogy
- Közzétéve Recept
A húsleves főzésének alapszabályai
január 08,
, Receptvadász
Amiért imádjuk a levest: ízletes, javítja az étvágyat és fokozza az emésztést! A főleg növényi eredetű vitaminok, fitotápanyagok, illetve antioxidánsok erősítik az immunrendszert, megszüntetik a gyulladásokat, segítenek legyőzni a fertőzéseket is! A tökéletes húsleves elkészítés szabályai: A leveshez való húst és csontokat mindig alapos lemosás után hideg vízben tegyük fel főzni és ne túl gyorsan
- Közzétéve Recept
Csontleves recept
január 08,
, Receptvadász
A csontleves készítése nem ördöngösség, csupán néhány szabályt kell ismerni és betartani a főzés közben, hogy tiszta, aranyló levest kapjuk. Készíthetjük marha- vagy sertéscsontból is: csak legyen friss! Jó tudni: a húsleves főzésének alapszabályai! Egy finom leves megfázás ellen? A főleg növényi eredetű vitaminok, fitotápanyagok, illetve antioxidánsok erősítik az immunrendszert, megszüntetik a gyulladásokat, segítenek legyőzni a
- Közzétéve Recept