Hagyományos palócleves elkészítése
január 08,
Az igazi palócleves bárány (ürü) húsból készül, de sertésből vagy marhából is főzik, mert manapság nehéz finom bárányhúshoz jutni. Tárkonnyal, kaporral vagy anélkül? Minden megengedett, ízlés dolga ugyebár. Érdekesség: a palóc leves története A palóc levest Gundel János készítette el először a kedvenc írójának, Mikszáth Kálmánnak, a “jó palócnak”, aki azt kérte az híres étteremvezetőtől, hogy
- Közzétéve Recept
A húsleves főzésének alapszabályai
január 08,
Amiért imádjuk a levest: ízletes, javítja az étvágyat és fokozza az emésztést! A főleg növényi eredetű vitaminok, fitotápanyagok, illetve antioxidánsok erősítik az immunrendszert, megszüntetik a gyulladásokat, segítenek legyőzni a fertőzéseket is! A tökéletes húsleves elkészítés szabályai: A leveshez való húst és csontokat mindig alapos lemosás után hideg vízben tegyük fel főzni és ne túl gyorsan
- Közzétéve Recept
Csontleves recept
január 08,
A csontleves készítése nem ördöngösség, csupán néhány szabályt kell ismerni és betartani a főzés közben, hogy tiszta, aranyló levest kapjuk. Készíthetjük marha- vagy sertéscsontból is: csak legyen friss! Jó tudni: a húsleves főzésének alapszabályai! Egy finom leves megfázás ellen? A főleg növényi eredetű vitaminok, fitotápanyagok, illetve antioxidánsok erősítik az immunrendszert, megszüntetik a gyulladásokat, segítenek legyőzni a
- Közzétéve Recept