Libalakoma | 3 isteni libafogás
január 09,
by Receptvadász
Márton-napi libafinomságok 3 isteni erdélyi receptet mutatok be nektek! Libamell tarhonyával Erdélyben a libamell tarhonyával kedvelt Márton-napi eledel libazsírban ropogósra sütött hagymakarikákkal tálalva. Még a gondolata is felgerjeszti az ember étvágyát, igazán fantáziadús erdélyi libaétel. Hozzávalók: 50 dkg tarhonya 25 dkg füstölt libamell 3 főtt tojás 3 dl tejföl 1 fej vöröshagyma 4 evőkanál libazsír
- Published in Recept
Sült libacomb | kacsacomb párolt lilakáposztával
január 09,
by Receptvadász
Márton napi sült libacomb, kacsacomb elkészítése párolt lilakáposztával, krumplipürével. Nem csak Márton-napra kiváló fogás! A sült kacsa illetve libacomb hagyományos kísérője a krumplipüré és a párolt káposzta. Hozzávalók: 4-6 libacomb| kacsacomb 8 gerezd fokhagyma 6 fej vöröshagyma só, bors, cukor, köménymag, ecet 2 kg lilakáposzta 2 evőkanál libazsír A kacsa|libacombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni legalább fél órán át. Előmelegítjük a