A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb szuperétele lett. Ez a gluténmentes, tápanyagokban gazdag mag tökéletes alternatívája a rizsnek, tésztának és más szénhidrátoknak. A quinoa rendkívül sokoldalú, és számos ételben felhasználható. Ha szeretnéd tudni, hogyan főzz quinoát a tökéletes állag eléréséhez, illetve hogyan használhatod különböző ételekhez, olvasd el cikkünket,
- Közzétéve Recept
A quinoa teljes értékű fehérjeforrás, gazdag antioxidáns hatású B-, C- és E-vitaminban, megtalálható benne mind a kilenc esszenciális – ezeket a szervezet nem képes előállítani – aminosav, ezért érdemelte ki a szuperélelmiszer besorolást. Az ásványi anyagok közül a quinoa foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, mangánban, rézben és vasban bővelkedik. Óriási előnye a quinoának, hogy teljesen gluténmentes és az egyik legjobb természetes
- Közzétéve Recept
Miért jó a quinoa (ejtsd: kvinoa) és hogyan használjuk? Csak néhány a quinoa superfood számtalan jótékony tulajdonsága közül: Gluténmentes, könnyen emészthető Rostban gazdag, komplex szénhidrát forrás Magas a fehérjetartalma (14%) B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas tartalma magas Gyulladásgátló hatása van Alacsony kalóriatartalmú és lúgosít is Mihez főzzünk quinoát? A quinoa semleges ízű,
- Közzétéve Egészség, Gluténmentes, Recept, Superfood