Eredeti olasz ízek Linguine tészta krumplival, pesztóval és zöldbabbal
Eredeti olasz ízek Linguine tészta krumplival, pesztóval és zöldbabbal

Eredeti olasz ízek: Linguine tészta krumplival, pesztóval és zöldbabbal.

Előkészületi idő: 10 perc
Főzés: 8 perc
Kész: 18 perc alatt

Hozzávalók 4 főre:

  • Linguine tészta 320 g
  • Pesto 120 g
  • Burgonya 4 közepes
  • Zöldbab 200 g
  • Extra szűz olívaolaj
  • Parmezán

Hogyan készítsünk pestót házilag? A pesto alapreceptje <- ha még nem olvasta volna.

Elkészítés

1Megtisztítjuk a babokat, levágjuk a két szélét. Megpucoljuk a krumplikat, megmossuk és felkockázzuk, majd ezeket egy edénybe borítjuk, és sós vízben feltesszük főni. Mikor ismét lobog a víz, beletesszük a tésztát is és ?al dente? főzzük (~ 8 perc).

2Nagyon egyszerű és gyors megoldás, egy edényben megfő az étel és közben a tészta átveszi a zöldségek ízét is, a krumpli leve nem veszik kárba. Arra figyeljünk, hogy elég sót rakjunk a vízbe, mert a tészta és a krumpli is sokat vesz fel.

3Közben egy nagy tálba tesszük a pesztót és hozzákeverünk 4 kanál olívaolajat valamint 2-3 evőkanállal a tészta levéből, hogy krémesebb állagú legyen, jobban csússzon majd a tésztánk.

4Leszűrjük a tésztát és a zöldségeket, hozzáöntjük a pesztóhoz és összekeverjük, néhány mozdulattal. Szórunk rá egy jó adag parmezánt, és ha van otthon, tehetünk még rá pár szem fenyőmagot.

18 perc alatt elkészült az olcsó és laktató fogás Olaszország északi részéről!
Buon appetito!

Eredeti olasz ízek: Linguine tészta krumplival, pesztóval és zöldbabbal

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..