Ez egy egészséges reggeli zabpalacsinta recept a fitt mindennapokhoz. Nem telít el, mégis tápláló, energiát ad délig! Ismerjük a fahéj jótékony hatásait, az almáról meg ne is beszéljük, hiszen tudjuk: napi egy alma, az orvost a háztól távol tartja! Magas pektin tartalmának köszönhetően gyógyír számos betegségre, illetve a legtöbb diétába beilleszthető. Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, A-vitamint, B- vitaminokat, és C-vitamint is.
További hozzávalókat is lehet használni, például: őrölt chia, acai bogyó, lenmag, ízlés szerint lekvárral és mézzel kiegészíthetjük.
Íme a recept:
- Előkészületi idő: 2 perc
- Sütés-Főzés: 13 perc
- Kész: 15 perc alatt
Hozzávalók 4 főre
- 5 alma
- 160 g zabliszt
- 2 tojás
- 8 evőkanál natúr joghurt
- 1 púpozott teáskanál fahéj
- 1 evőkanál kókuszzsír vagy mogyoróolaj
Elkészítés
- 4 almát meghámozunk és lereszelünk. Kézzel kifacsarjuk a levét, majd az almát félretesszük. Az almalébe beleütjük a két tojást és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalóinkat és az almát, majd az egészet jól összedolgozzuk. Ebből egy sűrű masszát kapunk. Felforrósítunk egy tapadásmentes serpenyőt, amiben kevés kókuszzsíron vagy mogyoróolajon sütjük ki a kis palacsintáinkat.
- Kb. egy púpozott evőkanálnyi masszából készül el egy palacsinta, amit ellapítunk a serpenyőben, majd az almás-fahéjas palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A maradék almát meghámozzuk és felszeleteljük. Palacsintáinkat az almával és a natúr joghurttal tálaljuk, bármilyen gyümölccsel dekorálhatjuk.
Jó étvágyat a fitt almás-fahéjas zabpalacsintákhoz!