Fahéj jótékony hatásai
Hirdetés
Diet Maker

Mi az?.. Egyedi illat, szín és ízvilág. Gyulladásgátló, antioxidáns, immunrendszer-és szíverősítő és nem mellesleg rákellenes! A legnépszerűbb fűszerek között a fahéj az első helyen áll a szervezetet erősítő antioxidáns tartalmánál fogva! Milyen betegségek megelőzésére, illetve kezelésére nyújthat még segítséget. Íme a fahéj 13 jótékony hatása!

Magas antioxidáns tartalom

Immunerősítő antioxidánsok a fahéjban igencsak nagy számban előfordulnak elő, a 10 legerősebb antioxidáns élelmiszer egyike, ezért képes harcolni a szabadgyökök ellen. A fahéjnak erős antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és vérrögképződést gátló hatása van. A szervezetet egészségesen tartó antioxidánsok mellett polifenolok és ásványok (kalcium, mangán, vas és rostok) különleges forrása.

Gyulladás gátló tulajdonság

A gyulladáscsökkentő hatásai segítenek gyógyítani a belső szövetek gyulladásait, védelmet nyújtanak több idegrendszer probléma ellen, csökkentik az ízületi gyulladásokat és a szívroham kockázatát is.

Védelem a szív- és érrendszeri betegségek ellen

A fahéjban lévő kumarin nevű vegyületnek vérhígító hatása van, így megelőzi a vérrögképződést. A különböző gyulladáscsökkentő hatásainak köszönhetően pedig hatásosan védi a szívet és a környező artériákat a sérülésektől és fertőzésektől. Az összkoleszterin és az LDL (rossz) koleszterin szintre gyakorolt hatása is rendkívül kedvező.

Csökkenti a vércukor szintet

A fahéjban található aldehid segít a vércukorszint optimalizálásában: javul a szervezet inzulinválasza olyannyira, hogy rendszeres fogyasztása a 2-es típusú cukorbetegek számára is segítség lehet.

Javítja az agyműködést

A fahéj illata javítja a kognitív észlelést és az agy működését a figyelemmel, memóriával és a vizuális észleléssel kapcsolatos területeken. Segít lenyugtatni az elmét, javítja a szellemi éberséget.

Megelőzi a rákot

Tanulmányok alapján a fahéj minimalizálja a rákos sejtek számát a testben, rendszeres fogyasztása megelőzi a rákot. A fahéj a limfómás és leukémiás ráksejtek növekedését is lassítja.

Küzd a fertőzések és a vírusok ellen

A fahéjnak erős természetes antimikrobiális, antibiotikus, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és antivirális hatása van. A szervezetet egészségesen tartó antioxidánsok, polifenolok és ásványok különleges forrása, immunerősítő.

Védelem a fogaknak, természetes friss lehelet

Kutatások alapján a fahéj hatásosnak bizonyult azon baktériumokkal szemben is, melyek a száj mikroflórájában élnek, és a rossz leletért, szuvasodásért és a szájfertőzésekért felelősek. A fahéj természetes antibakteriális szájvíz alapanyagaként használható.

Véd a gombás fertőzések, Candida ellen

Meglepően hatékony a gombás fertőzések ellen is: a fahéj segít természetes úton szembeszállnia Candidával, megerősítve az immunrendszert, harcolva a gyulladásokkal, az autoimmun válaszokkal.

Szépíti a bőrt

Bőrfiatalító, ápolja, szépíti a bőrt antibakteriális, antimikrobiáls hatása révén. Az irritációk, a kiütések, az allergiás reakciók és a fertőzések ellen is hatásos: enyhíti a pirosságot, fájdalmat, gyulladást és a duzzanatot. A fahéjat mézzel elkeverve gyakran használják együtt, erősítve az antimikrobiális összetevőket az akné, a pirosság és a bőrkiütések ellen.

Gyógyítja a légúti betegségeket

Allergiával küszködőknek, megfázástól, köhögéstől, asztmától szenvedőknek is enyhülést nyújt. Kísérletekkel bizonyították, hogy a fahéj harcba száll a hisztamin reakciókkal a szervezetben, így segítve az allergiától szenvedőknek.

Elősegíti a fogyást

Gyorsítja az anyagcserét, fokozza a vérkeringést, ezáltal a zsírégetést. Csökkenti a vér koleszterinszintjét valamint a vércukorszintet, ezáltal elűzi a farkaséhséget is.

Természetes élelmiszer-tartósító

Kihasználva mikrobaölő, antioxidáns tulajdonságait, élelmiszer-tartósító szer is ez a fűszer: tovább frissen tartható a fahéjjal ízesített étel.

Fahéj jótékony hatásai
5 (100%) 2 vote[s]

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..