RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
Almás-zabpelyhes sütemény
1
január 08, / Közzétéve Desszert, édesség, Gluténmentes, Recept

Almás-zabpelyhes sütemény

A zabpehely és az alma rendszeres fogyasztása nagyon jó hatással van az egészség megőrzésére. Jelen sorokban nem kezdem el sorolni a számtalan egészségre gyakorolt hatásukat (rengeteg van!!!).

Mivel azonban a kereskedelemben kapható müzlikeverékek az egészséges alkotóelemek mellett nagyon sok cukrot és zsírt is tartalmaznak, ezért inkább a tiszta zabpelyhet választom, és otthon elkészítem magamnak a számomra legmegfelelőbb változatot. Az egyik ez az almás-zabpelyhes sütemény. Szeptembertől október végéig nagy sláger ez a finomság, mikor a kertemben potyognak az almafáról az almák..

Még valami…

Készíthetjük meggyel is alma helyett! A meggynek május-júniusban épp szezonja van!

Előkészületi idő: 5 perc

Sütés: 20-25 perc

Kész: 30 perc alatt

Alap hozzávalók (ízlés szerint) egy formához

  • Alma 5-6 db lereszelve
  • Zabpehely (lehet apró vagy nagyobb szemű) ~30 dkg
  • Fahéj, 1 teáskanálnyi
  • Vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez /gluténmentes recepthez hagyjuk ki a zsemlemorzsát

Opcionális

  • Olívaolaj 1 evőkanálnyi a sütéshez
  • Cukor, ha édesen szeretjük (ez lehet méz is) 1 púpos evőkanállal, 1,5 dkg
  • Mazsola
  • Citromlé (az alma barnulását megakadályozza)
  • Kis csipet só (ha cukrot is raktunk bele)

Elkészítés

  1. Én általában csak az alap hozzávalókból készítem el ezt a zabpelyhes-almás süteményt, néha löttyintek hozzá egy kis olívaolajat. Így cukormentesen egyáltalán nincsen bűntudatom, ha amint elkészül, egyből megeszem a felét 🙂 (vagy az egészet…). Tehát először lereszelem az almát héjastól, csak a csumáját hagyom ki, majd hozzáadom a zabpelyhet és a fahéjat ízlés szerint. Korábban cukorral készítettem, ekkor egy kis citromlevet és sót is tettem bele, hogy jobban kihangsúlyozzam az ízeket. Ha először készítjük ezt a süteményt, érdemes valamilyen édesítővel, mert úgy azért finomabb 🙂 utána persze fokozatosan elhagyhatjuk az egészséges táplálkozás jegyében..
  2. A sütőt előmelegítem 180 °C-ra. Közben kivajazom a kiválasztott formát és zsemlemorzsával megszórom. Így biztosan nem fog beleragadni a sütemény. Fakanállal jól belelapítom az összekevert masszát a formába. Ez azért kell, mert nem használtunk kötőanyagot: tojást, sütőport… mint más hasonló recept, én csak megnyomkodom, hogy ne essen szét – és így nem fog! Néhány szelet almát a tetejére vágtam díszítésként, ahogy a képen is látszik. Itt ismét lehet bűnözni: egy kis cukrot szórni az almaszeletekre, mennyei lesz.
  3. Miután betoltam a sütőbe, 25 percig sütöm 180 °C-on és az isteni almás-fahéjas illata már jelezni fogja az elkészültét.

Jó étvágyat hozzá, remélem ízlik!

Kulcsszavak: alma, almás-fahéjas, almás-zabpelyhes, desszert, édesség, gluténmentes, gyümölcs, sütemény, zabpehely

Ez is érdekes lehet

Avokádós pirítós spenóttal és tojással
Legjobb balatoni lángostészta lopott receptje
Legjobb balatoni lángostészta lopott receptje
Bruschetta fokhagymával és extra szűz olívaolajjal
Bruschetta fokhagymával és extra szűz olívaolajjal

MOST NÉPSZERŰ

  • Egészséges életmód: Tippek a hosszú és kiegyensúlyozott élethez

    Az egészséges életmód kulcsfontosságú a testi é...
  • málnás morzsaszelet

    Málnás Morzsaszeletek – Egyszerű és Isteni Desszert

    Mennyei málnás morzsaszeletek sima és vegán ver...
  • A quinoa tökéletes elkészítése: Recept ötletek és tippek a quinoa főzéséhez

    A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP