RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Hónapok szerint

Július hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!

Július hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!

Július a forróság és a szabadságok ideje: asztalainkra minden nap friss zöldség és gyümölcs kerülhet a kertből, vagy a piacról. Potyognak a szilvák és a barackok a fáról, mindennek friss, üde és édes íze van. Mennyei július! Nézzük hát milyen szezonális vitaminforrásokból érdemes feltankolnunk ebben a hónapban!

Gyümölcsök tekintetében végre itt a sárgadinnye, szilva, málna és görögdinnye ideje, de fogyaszthatunk még mindig sárgabarackot, cseresznyét és epret is.

Nyáron a hagyományos kínai orvoslással összhangban koncentrálj a könnyű és hűsítő zöldségekre, gyümölcsökre és fűszerekre. Gyümölcsök közül például ilyen az alma, az áfonya és zöldségek közül a paprika, a paradicsom, az uborka, a patisszon és a kukorica, valamint fűszerek közül a borsmenta és koriander.

Tisztít, méregtelenít és nagyon finom

A lédús, jéghidegre hűtött görögdinnye a legjobb frissítő a kánikulában, nagyon magas a víztartalma, mindazonáltal vizelethajtó is: segíti kiüríteni a szervezetből a káros anyagokat, miközben tele van rosttal és hasznos anyagokkal. A görögdinnye fogyasztása huzamosabb időn át is ajánlott tested egészsége érdekében, ugyanis alaposan elősegíti, hogy a vér sav-lúg egyensúlya visszatérjen. Ha eddig kiköpködted, innentől fogva rágd szét! A dinnyemag ugyanis csaknem az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, bővelkedik vasban, cinkben, kalciumban és B-vitaminokban. A benne lévő telítetlen zsírsavak védik az érrendszert, megelőzve ezáltal a keringési rendellenességek kialakulását. Ha nem rágod el, egyszerűen csak áthalad az emésztőrendszeren.

A lédús zöldségek július hónap slágerei

Uborka, cukkini, paradicsom… telis-tele vitaminnal és minimális kalóriával. Bőven bevásárolhatunk belőlük, méregtelenítsük és hidratáljuk szervezetünket a hőségben.

A sütőben sült padlizsán pesto krémmel tipikus ízletes júliusi előétel. A bazsalikom ilyenkor felvirágzik, érdemes lecsipkedni a leveiket, pesto krémet készíteni belőle a következő hónapokra.

Fantasztikus ilyenkor a konyhában tüsténkedni, hiszen a paradicsomnak, a bazsalikomnak, a friss kapornak és még sorolhatnám olyan intenzív íze van, hogy elég néhány hozzávaló felhasználása egy őrületes fogáshoz. És ha már a kapornál tartunk, ne felejtsük el egy kis kovászos uborkát is elrakni!

  • Tweet
Kulcsszavak: gyümölcsök, Július, zöldségek

Érdekes lehet még

Április hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
Április hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
November hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
Június hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
Június hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP