Almás “morzsasüti” – természetesen édes desszert

Az almás morzsasüti olyan finom, mint az almáspite, csak sokkal egészségesebb, jóval kevesebb benne a kalória, cukormentes és nagyon könnyű elkészíteni.

Körülbelül 15 perc az elkészítési idő, és 35 perc alatt meg is sül a sütemény.

Ez a recept paleo, gluténmentes, tejtermékmentes és cukormentes.

Hozzávalók:

• 4 alma
• 2 teáskanál citromlé
• 1 evőkanál vanília kivonat
• 2 teáskanál fahéj
• 1/2 teáskanál szerecsendió
• 1 bögre mandula liszt (opció)
• 1/4 bögre kókuszolaj
• 1/2 bögre apróra vágott dió

Elkészítés:

1. Melegítsd fel a sütőt 200 fokra.

2. Az almát hámozd meg, magozd ki és vékonyan szeleteld fel. Keverd hozzá a citromlevet és 2 teáskanál vanília kivonatot. Add hozzá a fahéj felét és a diót.

3. Terítsd szét a keveréket egy sütőedényben.

4. Olvaszd fel a kókuszolajat, majd keverd bele a mandula lisztet, a diót és 1 teáskanál fahéjat.

5. Öntsd rá az almára, majd szórd meg a maradék vanília kivonattal

6. 200°C-on 20 percig kell sütni lefedve, majd még 10-20 percig fedő nélkül. Amikor az alma kissé lággyá és buborékossá válik, akkor lesz kész.

Köszi az egészséges recept tippet vizmegoldas!