A Spaghetti alla puttanesca egy nagyon népszerű étel Olaszországban mindenütt, de tipikus nápolyi és római fogás. Gyors, finom és olyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, amelyek minden olasz konyhaszekrényben vannak, de nálunk is meg lehet szerezni azokat bármely kisváros közértjében. Sokféle változata ismert, de tradicionálisan olyan egyszerű alapanyagokból készítik, mint: kapribogyó, fekete olajbogyó, szardella, paradicsom, petrezselyem
- Közzétéve Recept
Az olasz cukkinis-paradicsomos spagetti egy igazán egyszerű és finom étel, amit sokféleképpen készítenek: különbözőféle tésztákkal, fokhagymával illetve anélkül. Amikor terem a friss cukkini és a szabadföldi paradicsom, egy mennyei vitamindús ételt varázsolhatunk az asztalunkra olcsón. Íme hát a recept:Előkészületi idő: 10 percFőzés: 21 percKész: 31 perc alatt Hozzávalók 4 fő részére Spagetti 320 g Koktélparadicsom 400 g Vöröshagyma
- Közzétéve Recept
Minestrone leves olasz recept alapján
január 08,
Ahány vidék, annyi féleképpen készítik Olaszországban a Minestrone levest, még évszakról-évszakra is változnak a hozzávalók: de éppen ez a lényege! Az kerül a minestronébe, aminek éppen szezonja van! Így mindig friss és zamatos zöldségek kerülnek elénk! Télen több tészta kerül a forró levesbe, míg nyáron kevésbé laktató, levesesebb zsengébb zöldségekkel készül, gyakran hűtő-hidegen fogyasztják a
- Közzétéve Recept
Ezt az egyszerű, tökéletes kagylós tészta receptet bármilyen kagylóhoz (kékkagyló, feketekagyló..) fel lehet használni és hozzá olyan tésztát főzünk ki, amilyen kedvünk van: legyen az spagetti, linguine, vagy akár egy jó rizottó. Én spagettivel szoktam készíteni. Hozzávalók Spagetti tészta 400 g Kagyló friss 1 kg-os, vagy mélyhűtött Fokhagyma 4-5 gerezd Szardellafilé 3-4 Paradicsom 3-4 érett
- Közzétéve Recept