A Caponata egy klasszikus szicíliai recept, melyben a főszereplő a padlizsán és a friss zöldségek. Csak Szicíliában, több, mint 30 féle változata ismert és ehhez jönnek még az észak-itáliai variánsok. Palermóban is nagyon népszerű a Caponata! Egy szelet friss, vagy pirítós kenyérrel tálaljuk. Fogyaszthatjuk forrón főételnek, de hidegen is kiváló előételnek. Sokoldalú fogás, 2-3 napig
- Közzétéve Recept
A csicseriborsó nemcsak egészséges és finom, de kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal. A csicseriborsó tartalmaz még karotint, E-vitamint, B1- és B6-vitamint valamint folsavat! Íme egy egyszerű csicseriborsó leves recept, benne friss és roppanós póréhagymával! Hozzávalók 6 személyre Csicseriborsó 400 g (előre beáztatva) Burgonya 1 db Póréhagyma 4 db Alaplé 1 l Fokhagyma 2 gerezd
- Közzétéve Recept
Bruschetta paradicsommal és bazsalikommal
január 08,
Az igazi olasz paradicsomos-bazsalikomos bruschetta elkészítése nagyon egyszerű és isteni finom! Nem lehet megunni! Mi kell hozzá? pár szem érett paradicsom friss bazsalikomlevelek só és frissen őrölt bors extra szűz olívaolaj Elkészítés Mossuk meg a paradicsomokat és a bazsalikomleveleket, majd töröljük szárazra egy konyharuhával. Vesszük a kenyeret és 1 centi vastagságú szeletekre vágjuk. Ha nagy
- Közzétéve Recept
- Közzétéve Recept
A Tiramisú olaszul azt jelenti, hogy dobj fel! Ezzel két alkotóelemére utal, a kávéra és a kakaóra. Ez a recept annyira egyszerű, hogy a kezdő szakácsnők is imádják. A hozzávalók receptről-receptre változhatnak, én a hagyományos olasz Tiramisú alapreceptjét mutatom be! Előkészületi idő: 35 perc Főzés: 0 perc Kész: 35 perc alatt Hozzávalók Babapiskóta 300 g
- Közzétéve Desszert, édesség, Recept
Az olasz konyha egyik jellegzetessége az egyszerűség az alapanyagok és az elkészítés tekintetében. Az olívás-fokhagymás spagetti chilivel (Pasta aglio olio e peperoncino) egy klasszikus egyszerű és finom olasz tésztaétel, mikor nincs otthon sok alapanyagunk, vagy csak valami pofonegyszerűt szeretnénk elkészíteni. Az alapanyagok helyes megválasztása ennél az ételnél is fontos: lehetőleg olasz durumtésztát, jó minőségű olívaolajat (legértékesebb
- Közzétéve Recept
Crostini: Jelentése alapján kicsi pirítós. A Crostini (ejtsd: krosztíni) kicsi, vékony kenyérszelet, ami általában ciabattából vagy bagettből készül. Ezért ilyen aprócska. A feltét általában olívaolaj, szardella vagy sajt. Néhány salátához vagy leveshez kruton (pirított kenyérkocka) helyett crostinit szolgálnak fel. Bruschetta: a Bruschetta (ejtsd: brúszkéttá) általában kovászos házikenyérből készül, ezért az alakja is más, mint a
- Közzétéve Recept
Így készül a tökéletes spagetti all amatriciana! A spagetti all amatriciana az egyik legfőbb étele a hagyományos olasz konyhának. Az eredeti recept Amatrice kis városkájából származik, és szigorúan spagettivel készítik, nem bucatini tésztával. Olyannyira komolyan veszik ezt, hogy a városhoz érve kis tábla jelzi: “Amatrice, Citta degli Spaghetti” vagyis magyarul Amatrice, a spagetti városa! Idővel
- Közzétéve Recept
Miért együnk csicseriborsóval készülő ételeket? Csak néhány a számos jótékony hatás közül: egészséges, fehérjében és elemi rostokban különösen gazdag zöldségféle a csicseriborsó. Támogatja az emésztést, segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Antioxidáns és E-vitamin tartalma pedig küzd a rákos- és daganatos megbetegedések kialakulása ellen. Ez egy egyszerű és gyors olasz csicseriborsós egytálétel receptje. Hozzávalók 4 személyre
- Közzétéve Recept
Imádom ezt a receptet! A szárd konyha hasonló a magyarral: semmit sem dobnak ki, minden felhasználásra kerül, és a receptek gazdaságosak, egyszerűek valamint nagyon ízletesek. A bottarga (lásd itt) nem egy olcsó hozzávaló, de rendkívül aromás és ízletes, ezért egy kis zsemlemorzsa hozzáadásával enyhíthetünk a markánsan sós hal-ízén, valamint olcsóbban elkészül az ízletes fogásunk. Előkészületi
- Közzétéve Recept