Ez a brownie cukormentes változata. Természetesen nem olyan édes és puha a tésztája mint a vajas, cukros változatnak, de tökéletes a mindennapokra, főétkezés után egy lightos, diátás brownie változatban, de isteni lesz ráharapni egy-egy aszalt vörös áfonyára .. hmmm
Íme a brownie recept:
- Előkészületi idő: 25 perc
- Sütés-Főzés: 20 perc
- Kész: 45 perc alatt
Hozzávalók egy 20×30-as tepsihez
- 200 g étcsokoládé
- 4 tojás
- 200 g zabliszt
- 2 púpos evőkanál kakaópor
- 2 púpos evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál méz
- 1 marék szárított vörös áfonya
- 1 mokkáskanál só
- 10 dkg összetört mogyoró
Elkészítés – Hogyan készítsünk fitnesz brownie-t?
- Forró víz felett felolvasztjuk a csokoládét és a kókuszzsírt. Ha megolvadt, levesszük a gőzről. Habverővel egyesével hozzákeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat – zabliszt, kakaópor, vörös áfonya, sütőpor, só, tört mogyoró – és a mézet. A zablisztet és a kakaóport szitáljuk, hogy ne legyen csomós. Az egész masszát egy sütőpapírral kibélelt, 20×30-as tepsibe öntjük. 200°-ra előmelegített sütőben kb. 16-18 percig sütjük.
- Ez egy picit omlósabb állagú lesz, mint a hagyományos brownie. De sokkal egészségesebb 🙂
Tipp: még melegen megkenhetjük lekvárral (cukormentessel) és ízlés szerint megszórhatjuk tört mogyoróval, pisztáciával stb.