Máglyarakás elkészítése hagyományosan, ahogyan azt kell
november 17,
by Receptvadász
Aki mostanában a blogon jár, láthatja, hogy sok dióval készülő receptet töltöttem fel. Diós csiga, diós guba, zserbó, diós bejgli, pozsonyi kifli, diótej készítése … Arra gondoltam, ha már itt az ősz, lepotyogtak a diók a fáról, összeszedtük, elkezdtük megpucolni… azon gondolkozunk mit készítsünk belőle, hogy változatos legyen, ne únja meg a család. Íme egy
- Published in Desszert, édesség, Recept
Kalcium – Az egyik legfontosabb ásványi anyag
január 10,
by Receptvadász
Tudtad? A kalcium a leggyakoribb ásványi anyag a szervezetben. Testtömegünk 1,5-2%-át teszi ki, mely mennyiség 99%-a a csontjainkban található. A kalcium önmagában nem elegendő az erős csontok előállításához; magnéziummal kombinálva azonban ez a két ásványi anyag az emberi test második legnehezebb szövetét teszi ki (a legerősebb fogzománc). Csontozat és ízületek egészsége Szív- és érrendszer egészsége
- Published in Egészség
5 szuperétel a fiatalosabb bőrért
január 09,
by Receptvadász
A bőr az első védelmi réteg, mely megvédi a testet a külvilágtól és azoktól a veszélyforrásoktól, melyek kívülről károsíthatják azt, ezért a megfelelő gondoskodás nagyon fontos. A bőr az egészséges életmód kulcsfontosságú mutatója. Amikor a bőr tisztán tartásáról beszélünk, rengeteg bőrápolási termék szóba jöhet, mely bizonyos problémákat orvosol. Amire ritkábban gondolunk, az maga az étel,