RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog

Caponata, az igazi olasz padlizsánragu receptje

január 09, , Receptvadász
Caponata, az igazi olasz padlizsánragu receptje
A Caponata egy klasszikus szicíliai recept, melyben a főszereplő a padlizsán és a friss zöldségek. Csak Szicíliában, több, mint 30 féle változata ismert és ehhez jönnek még az észak-itáliai variánsok. Palermóban is nagyon népszerű a Caponata! Egy szelet friss, vagy pirítós kenyérrel tálaljuk. Fogyaszthatjuk forrón főételnek, de hidegen is kiváló előételnek. Sokoldalú fogás, 2-3 napig
Caponataelőételolasz konyhapadlizsán
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

Ízletes, könnyen elkészíthető hagyományos olasz tésztaételek receptjei képekkel

január 08, , Receptvadász
Spaghetti alla puttanesca: eredeti olasz recept alapján /spagetti puttanesca módra/
Ízletes, könnyen elkészíthető hagyományos olasz tésztaételek receptjei képekkel.
olasz konyhatésztaétel
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

Mi a különbség a Crostini és a Bruschetta között?

január 08, , Receptvadász
Mi a különbség a Crostini és a Bruschetta között?
Crostini: Jelentése alapján kicsi pirítós. A Crostini (ejtsd: krosztíni) kicsi, vékony kenyérszelet, ami általában ciabattából vagy bagettből készül. Ezért ilyen aprócska. A feltét általában olívaolaj, szardella vagy sajt. Néhány salátához vagy leveshez kruton (pirított kenyérkocka) helyett crostinit szolgálnak fel. Bruschetta: a Bruschetta (ejtsd: brúszkéttá) általában kovászos házikenyérből készül, ezért az alakja is más, mint a
BruschettaCrostinielőételolasz konyha
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP