Teljes elkészítési idő: 1 óra 30 perc Hozzávalók a Citromos-Mákos Cukkini Kenyérhez: 3 csésze reszelt cukkini (kb. 2 cukkini) 2 nagy BIO citrom reszelt héja 2 teáskanál vaníliakivonat 3 nagy tojás 1 csésze extra szűz olívaolaj 2 csésze barna cukor (lazán tömörítve) 2 csésze sima liszt 1 teáskanál só 1 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- Közzétéve Kenyérsütés, Recept
Kovászos kenyér készítése otthon – egyszerű, kezdőknek is működő recept Lépésről-lépésre útmutató házi kovászos kenyérhez – liszt, víz, só és természetes kovász segítségével. Tippek, hibalehetőségek és sütési tanácsok is benne! Miért érdemes házilag kovászos kenyeret sütni? A kovászos kenyér nemcsak ízletesebb és természetesebb, hanem könnyebben emészthető, adalék- és élesztőmentes alternatíva is. A kovászos erjedés során
- Közzétéve Kenyérsütés
Pappa al pomodoro: ez a hagyományos olasz kenyér-paradicsomleves egy igazi kedvenccé vált! Tipikus toszkán fogás, melyet gyorsan, egyszerűen és olcsón készíthetünk el. A feltét lehet sült hagyma, friss póréhagyma karikák vagy akár zellerszár is. 1 óra alatt kész. Lássuk, hogyan készül eredeti olasz recept alapján! Hozzávalók Paradicsompüré 800 g 30 dkg kissé száraz kenyér Olívaolaj
- Közzétéve Recept
Ropogós héjú házikenyér – egyszerű, bevált kenyér recept A házikenyér illata betölti a lakást, a ropogós héj pedig semmivel össze nem hasonlítható élmény. Ez a 1 kg-os házi kenyér recept azért tökéletes, mert teljesen kezdőként is sikerélményt ad: egyszerű alapanyagokkal, klasszikus kelesztéssel és gőzös sütéssel gyönyörű, ropogós héjú kenyeret készíthetsz. A receptben külön figyelmet kap:
- Közzétéve Karácsony, Kenyérsütés, Recept
Kovász frissítése, etetése
október 29,
Alábbiakban a legfontosabb tudnivalók, egy-két szabály és jótanács az anyakovász frissítéséhez: Ahhoz, hogy mindig bevethető legyen, legalább hetente egyszer, de inkább kétszer etetni, frissíteni kell. Frissítés során a kovászmaghoz adott liszt mindig legalább ugyanannyi, de inkább kétszerese kell legyen a kovászmag tömegének, különben éhes marad, összeesik, felemészti önmagát, legyengül, elsavasodik. Másképp fogalmazva inkább ritkábban, de
- Közzétéve Kenyérsütés
Hogyan készíts saját kovászt otthon – lépésenként & tippekkel Mi az a kovász és miért éri meg házilag elkészíteni Jó kenyér nem létezik kovász nélkül, amit a kenyér készítése előtt kell elkészítenünk. Maga a kovász liszt és víz keveréke, ami egy idő után erjedésnek indul a mindenhol jelen lévő mikroorganizmusoknak, élesztőgombáknak köszönhetően. Az élesztőgombák termelik
- Közzétéve Gluténmentes, Kenyérsütés






