Az erjesztett, fermentált zabpehely finom, könnyen emészthető és hagyományos reggeli. Olyan egyszerű az elkészítése, mint az instant előre bezacskózott zabpehelyénak, de jóval olcsóbb és egészségesebb. Hozzákeverve néhány tápláló és probiotikus hozzávalót, kiváló bekapnivaló az egészséges közérzet támogatásáért! Zabpehely fogyasztásának előnyei Miért fermentáljuk a zabpelyhet? Fermentálással egy csodálatos élesztős, enyhén savanykás ízt és krémes textúrát, hasznos
- Közzétéve Fermentálás
Tudtad? A kalcium a leggyakoribb ásványi anyag a szervezetben. Testtömegünk 1,5-2%-át teszi ki, mely mennyiség 99%-a a csontjainkban található. A kalcium önmagában nem elegendő az erős csontok előállításához; magnéziummal kombinálva azonban ez a két ásványi anyag az emberi test második legnehezebb szövetét teszi ki (a legerősebb fogzománc). Csontozat és ízületek egészsége Szív- és érrendszer egészsége
- Közzétéve Egészség
Almás-zabpelyhes sütemény
január 08,
, Receptvadász
A zabpehely és az alma rendszeres fogyasztása nagyon jó hatással van az egészség megőrzésére. Jelen sorokban nem kezdem el sorolni a számtalan egészségre gyakorolt hatásukat (rengeteg van!!!). Mivel azonban a kereskedelemben kapható müzlikeverékek az egészséges alkotóelemek mellett nagyon sok cukrot és zsírt is tartalmaznak, ezért inkább a tiszta zabpelyhet választom, és otthon elkészítem magamnak a
- Közzétéve Recept
Miért fogyassz sok zabpelyhet? Röviden és tömören: rengeteg vitamint, ásványi anyagot, rostot tartalmaz. Helyreállítja a vércukorszintet, harcol a rák kialakulása ellen, energetizál: ezen okokból tökéletes reggeli a sportolóknak is! A koleszterin szintet csökkenti és a helyes vérnyomás szinten tartásában is fontos szerepet játszik. Mindössze napi pár gramm zabpehely elegendő a megfelelő mennyiségű tápanyagok beviteléhez. Ha
- Közzétéve Recept
Kulcsszavak:
zabpehely