Lebbencsleves egyszerűen elkészítve
január 09,
, Receptvadász
A lebbencsleves egyszerű és ízletes. Az 1 óra alatt elkészülő lebbencsleves tápláló és olcsó fogás a mindennapokra. Forrón tálalva az igazi! Évek óta nem ettem lebbencslevest, ezért meg kellett látogatnom anyukámat, hogy pontosan olyat tudjak készíteni, amilyet ő főzött nekem, mert az volt a világ legfinomabb lebbencslevese, szerintem egy darab a szívéből is belepottyant főzés
- Közzétéve Recept
Lencseleves (diétás és fogyaszt is!)
január 09,
, Receptvadász
Már írtam a lencsefőzelék elkészítése kapcsán, hogy mennyire oda vagyok a lencséért, de a legújabb kutatások alapján kiderült, hogy a lencse nemcsak méregtelenít, hanem fogyaszt is, ugyanis egy tál lencseleves elfogyasztása után háromszor annyi ideig nem éhezünk meg, mint ha mást ételt ettünk volna meg. A kutatás eredményén felbátorodva megosztom a kedvenc lencseleves receptemet, nagyon finom! Hozzávalók
- Közzétéve Recept
A csicseriborsó nemcsak egészséges és finom, de kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal. A csicseriborsó tartalmaz még karotint, E-vitamint, B1- és B6-vitamint valamint folsavat! Íme egy egyszerű csicseriborsó leves recept, benne friss és roppanós póréhagymával! Hozzávalók 6 személyre Csicseriborsó 400 g (előre beáztatva) Burgonya 1 db Póréhagyma 4 db Alaplé 1 l Fokhagyma 2 gerezd
- Közzétéve Recept
Ízletes kelkáposztaleves
január 08,
, Receptvadász
Nagyon egyszerűen elkészíthető, pikáns kelkáposztaleves receptjét osztom meg veletek ma! Bár a kelkáposztalevesről általában a diétázás és ezzel együtt a “seíz” juthat eszünkbe, ez a leves tényleg finom, olcsón és gyorsan elkészíthető (~1 óra), emellett nagyon egészséges is. Miért együnk sok kelkáposztát? A kelkáposzta kiváló csonterősítő: kalciumtartalmát a szervezet ideálisan fel tudja használni a magnéziummal
- Közzétéve Recept
Újházi tyúkhúsleves
január 08,
, Receptvadász
Újházi Ede (1841-1915) és az ő híres levese: az Újházi tyúkhúsleves. A madarakból főzött levesek készítése könnyű. Zilahy Ágnes 19. század végi Tyúk leves receptje sem bonyolult, így szól: Ha a tyúk fiatal, akkor együtt kell forró vízbe főni tenni mindenféle zöldséggel: répa, zeller, kalarábé, petrezselyem-gyökér, vereshagyma és néhány szem fekete borssal, sóval. Egy jó
- Közzétéve Recept
Hagyományos Gulyásleves recept (Goulasch)
január 08,
, Receptvadász
Főzhetik bográcsban és fazékban, lábasban egyaránt. Közmegállapodás, hogy a legjobb gulyásleves kemény marhahúsból készül és csakis bográcsban! Gulyásleves eredete: az 1750-es évektől főleg az elnémetesítési politika elleni tiltakozás egyik eszköze volt minden, ami magyar: irodalom, zene, tánc, viselet, szokás, étel vagy akár az ital. Felkapták, népszerűsítették, favorizálták! Így történt ez a gulyással is. A hagyományos
- Közzétéve Recept
Hamisgulyás leves recept
január 08,
, Receptvadász
A hamisgulyás a hagyományos gulyásleves szegényesebb, (vegetáriánus) hús nélküli változata.Előkészületi idő: 5 percFőzés: 55 percKész: 60 perc alatt Hozzávalók Burgonya 1 kg Hagyma 3 fej Fokhagyma 2 gerezd Sárgarépa 2 db Lecsó 4 evőkanál, vagy 1-1 paprika és paradicsom felkockázva Zsír Pirospaprika Köménymag, só Elkészítés Egy fakanál zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Megszórjuk pirospaprikával
- Közzétéve Recept
Korhelyleves (savanyúkáposzta leves) recept
január 08,
, Receptvadász
Nem csak szilveszterre dukál a korhelyleves, másnapos gyomorra mindig kiváló! Télen a savanyúkáposzta fontos (és olcsó) C-vitamin forrás valamint tejsavtartalma segíti helyreállítni a stressz, helytelen táplálkozás, hasmenéssel járó fertőzések, gyógyszerek, az antibiotikum-kúrák miatt felborult bélflóra egyensúlyát. Hozzávalók Elkészítés Jó étvágyat! Kész a korhelyleves.
- Közzétéve Recept
Minestrone leves olasz recept alapján
január 08,
, Receptvadász
Ahány vidék, annyi féleképpen készítik Olaszországban a Minestrone levest, még évszakról-évszakra is változnak a hozzávalók: de éppen ez a lényege! Az kerül a minestronébe, aminek éppen szezonja van! Így mindig friss és zamatos zöldségek kerülnek elénk! Télen több tészta kerül a forró levesbe, míg nyáron kevésbé laktató, levesesebb zsengébb zöldségekkel készül, gyakran hűtő-hidegen fogyasztják a
- Közzétéve Recept
Nagyon megörültem, amikor rábukkantam erre a zöldségleves receptre egy ősrégi szakácskönyvben és alig vártam, hogy kipróbálhassam. Elképesztően finom lett a zöldséglevesem, pont olyan, amilyenre vágytam! Szeretem a ropogós zöldségek frissességét benne, a leves könnyűségét és a vajas galuska omlós, ízletes tésztáját. Hozzávalók Húsos sertéscsont 30 dkg Sárgarépa 4 db Petrezselyemgyökér (fehérrépa) 2 db Petrezselyem (zöldje) 2-3 csokor
- Közzétéve Recept