Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros
december 25,
, Receptvadász
Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyik legszuperebb utcai étele, amit otthon is könnyen el lehet készíteni. Próbáld ki ezt a gyors és egyszerű csirke gyros receptet! Ennek a gyros receptnek a titka 3 pilléren alapul: a pác, a szósz és a fűszerezés. Isteni fűszerezéssel pácolt csirkefalatok, ízletes pitába töltve, házi tzatziki szósszal és
Carbonara kolbásszal: nem lehet megunni!
január 09,
, Receptvadász
Ez az olasz Spaghetti alla Carbonara húsos változata: mennyei kolbásszal! Carbonara con salsiccia, ahogyan az olaszok mondják. A férfiak többsége legszívesebben húst-hússal enne… de legalábbis nem rajong érte, ha olyan étel készül, ami nem tartalmaz valami tartalmasat. A carbonara-t kolbásszal nemcsak akkor készíthetünk, mikor tartalmasabb fogásra vágyunk, hanem akkor is, mikor nincs otthon szalonna… ezt
- Közzétéve Recept
Eredeti olasz ízek: Linguine tészta krumplival, pesztóval és zöldbabbal.Előkészületi idő: 10 percFőzés: 8 percKész: 18 perc alatt Hozzávalók 4 főre: Linguine tészta 320 g Pesto 120 g Burgonya 4 közepes Zöldbab 200 g Extra szűz olívaolaj Parmezán Só Hogyan készítsünk pestót házilag? A pesto alapreceptje <- ha még nem olvasta volna. Elkészítés Megtisztítjuk a babokat, levágjuk a két szélét.
- Közzétéve Recept
Ízletes olasz babos tésztasaláta
január 09,
, Receptvadász
Tészta zöldséggel… igazi olasz nyári előétel! Előkészületi idő: 15 perc Főzés: 12 perc Kész: 27 perc alatt Hozzávalók Rigatoni olasz tészta / vagy amihez kedvünk van Zöldbab – 15 dkg Répa – 2 közepes Babkonzerv, borsókonzerv Koktélparadicsom – 250 gr Póréhagyma Olívaolaj Só, bors Elkészítés Főzzünk al dente rigatoni tésztát sós vízben, majd leöntjük és hideg vízben
- Közzétéve Recept
Egy újabb szicíliai remek fogás: ez a pesto alla trapanese. A genovai pesztót már ismerjük, ez pedig a déli variánsa, ahol a fő szereplő a mandula. Igazán különleges élmény a pesto alla trapanese tésztával és reszelt sajttal. Nem csak a vegetáriánusok rajonganak ezért az ételért. Érdemes kipróbálni, nagyon egyszerű és egészséges. Pesto alla trapanese hozzávalói (2 nagy
- Közzétéve Recept
Ez a fantasztikus garnélarákos spagetti recept a fokhagymás-olívaolajos-fehérboros változat, megspékelve egy kis chilivel. Nem ismerek olyat, akinek ez ne ízlene! Lényeges, hogy jó minőségű garnélát vásároljuk (ha hazánkban készítjük, a fagyasztottat előbb ki kell olvasztanunk!). Hozzávalók 4 személyre Spagetti tészta 450 g Garnélarák 400 g Fokhagyma 3 gerezd Fehérbor 2 dl Paradicsompüré 3-4 evőkanál Rukkola
- Közzétéve Recept
Juhtúrós Brindzás sztrapacska / galuska – a szlovák hagyományos egytálétel
január 09,
, Receptvadász
A juhtúrós sztrapacska (Bryndzové halušky) tradícionális szlovák étel, de hazánkban is igen népszerű: olcsó, laktató és igen finom. Tésztája (halušky) leginkább a nokedlihez hasonlít, de ez reszelt nyersburgonyát is tartalmaz. A “strapatý” (magyarosan sztrapacska) szó jelentése kócos, borzas, mivel a reszelt nyers krumpli borzassá teszi a galuskát. Hozzávalók 4 személyre Füstölt szalonna 20 dkg Hámozott nyers burgonya
- Közzétéve Recept
Imádom ezeket az olasz ételeket: egyszerűen elkészíthetőek, gyorsan készen vannak és mindenki szereti! Tejszínes csirkés-gombás tészta tepsiben sütve, ami olaszul: spaghetti tetrazzini! Hozzávalók 4 főre Gomba 250 g (bármilyen piacon vagy boltban kapható olcsóbb gombát használhatunk) Spagetti tészta 400 g Csirkehús 600 g (comb) Fokhagyma 2-3 gerezd Fehérbor 2 dl Főzőtejszín 5 dl Parmezán sajt reszelve
- Közzétéve Recept
Ízletes, könnyen elkészíthető hagyományos olasz tésztaételek receptjei képekkel
január 08,
, Receptvadász
Ízletes, könnyen elkészíthető hagyományos olasz tésztaételek receptjei képekkel.
- Közzétéve Recept
Az olasz konyha egyik jellegzetessége az egyszerűség az alapanyagok és az elkészítés tekintetében. Az olívás-fokhagymás spagetti chilivel (Pasta aglio olio e peperoncino) egy klasszikus egyszerű és finom olasz tésztaétel, mikor nincs otthon sok alapanyagunk, vagy csak valami pofonegyszerűt szeretnénk elkészíteni. Az alapanyagok helyes megválasztása ennél az ételnél is fontos: lehetőleg olasz durumtésztát, jó minőségű olívaolajat (legértékesebb
- Közzétéve Recept
- 1
- 2