Vajjal hajtogatott élesztős tészta készítése
november 17,
, Receptvadász
Így is ismerheted: élesztős vajastészta, hajtogatott élesztős tészta, félvajas tészta, plunderteig, dán tészta, blundel tészta vagy croissant tészta. A vajjal hajtogatott élesztős tészta sok péksüteménynek, például a croissantnak, a diós vagy kakaós csigának, mindenféle papucsnak (mákos, diós..) és a túrós batyunak lehet az alapja. Átmenetet alkot az élesztős tészták és a vajas tészták között. A
- Közzétéve Desszert, édesség, Recept
Kulcsszavak:
blundel tészta, diós csiga, élesztős tészta, hajtogatott tészta, pékáru, recept, vajas tészat
Kifli recept nagyanyám konyhájából, puha foszlós-ropogós egyszerűen mennyei
november 10,
, Receptvadász
Kifli elkészítése hagyományosan zsírral vagy vajjal, kovásszal – vagy élesztővel, mindössze pár forintból! Van aki a kovászra esküszik, más az élesztő egyszerűségét szereti. Ha nincs otthon vaj, jó a zsír is. Ez a recept kiválóan variálható! Egyszerű és elronthatatlan! Próbáld ki többféleképpen, hiszen mindenki másképp szereti de ha ezek az alapok megvannak, az eredmény mesés
- Közzétéve Kenyérsütés
Hogyan dolgozzunk kovásszal? Milyen kenyérféléket és pékárukat készíthetünk belőle? Bemutatjuk az alapreceptet és 6 verziót a fehérkenyértől a fonott kalácsig. Alaprecept elkészítése 500g lisztet és 320ml vizet keverjünk össze, majd hagyjuk állni legalább 20 percet. A liszt és víz elkeverése, azaz összegyúrás után – meglehetősen ragacsos tésztalabdát kapunk. Ettől a folyamattól lesz finom, rugalmas a
- Közzétéve Kenyérsütés
A legjobb, eredeti kovászos kenyér receptje! Miért jó a kovászos kenyér? Mire figyelj a kovász etetésénél és a kenyérsütésnél? Aki csak kacérkodott a gondolattal, hogy otthon, maga készítené el a mindennapi friss kenyerét, vágjon bele! A megfelelően tenyésztett házi kovászból készült kenyér sokkal kevésbé fogja megterhelni a szervezetüket, mint a bolti fehér kenyér. A búzaliszt
- Közzétéve Kenyérsütés
Imádom édesanyám tejfölös pogácsáját, elkértem hát a receptjét, amit meg is osztok veletek. Ebből a tésztareceptből sós-köményes rudakat is készíthetünk! Hozzávalók Liszt 50 dkg Vaj 25 dkg (vagy margarin) Tojássárgája 2 db Élesztő 3 dkg Tej 1 dl Cukor 1 dkg Tejföl 2 dl Só ízlés szerint Elkészítés Felfuttatjuk langyos tejben az összemorzsolt élesztőt a
- Közzétéve Recept
Rendesi vajas pogácsa
január 09,
, Receptvadász
Ősszel, a Badacsony környéki szüreteléseink egyik legjobb része, amikor Marika néni előveszi a fonott kosarából a “rendesi” vajas pogácsát és végigkínál belőle mindenkit. Természetesen meg kellett szereznem a receptet, cserébe néhány rend szőlőn azt le is dolgoztam… Amiért az egyik kedvenc pogácsa receptem, az az, hogy több napig is eláll – kiváló borkorcsolya a 3.
- Közzétéve Recept
Tepertős pogácsa recept
január 09,
, Receptvadász
Ez egy hajtóhatós-leveses tepertős pogácsa recept, nagyon finom lesz! Tudta? A tepertős pogácsa Uniós védelem alatt áll! Süssünk hát a borozgatós-sörözgetős esték mellé egy adaggal. Előkészületi idő: 2,5 óra Sütés: 25 perc Kész: 3 óra alatt Hozzávalók Búzafinomliszt 500 g 2,5 dl kefír vagy joghurt Élesztő 30 g Tojás 2 db 30 dkg tepertő Só,
- Közzétéve Recept
Égetett tészta készítése alaprecept (a legegyszerűbben) – Képviselőfánk recept
január 08,
, Receptvadász
Az égetett tészta könnyű, kiadós, olcsó, sokáig eláll, ráadásul gyorsan és egyszerűen megsüthető. Csak néhány apróságot kell szem előtt tartanunk és a siker elkerülhetetlen! Hozzávalók a tésztához Olaj 1 dl Liszt 10 dkg Víz 1 dl Tojás 4 db Só Cukor 1 dkg Krémhez Pudingpor Tej Tejszínhab Elkészítés Égetett tésztát kell készíteni. Ehhez a vizet,
- Közzétéve Desszert, édesség, Recept
Rusztikus, laza bélezetű, ropogóshéjú kenyér sütésének receptje egyszerűen, lépésről-lépésre! Nem ördöngösség házilag kenyeret sütni, én gyakran dagasztok otthon tésztát, bár meg kell hagyni, megvannak a kenyérsütésnek a maga fortélyai. Kezdetben minden egyes sütésnél változtattam valamin, mert nem éreztem tökéletesnek a végeredményt, de kiforrta magát a recept és talán ami ennél is fontosabb, a technika. Lehet kovásszal vagy
- Közzétéve Karácsony, Kenyérsütés, Recept
Jó kenyér nem létezik kovász nélkül, amit a kenyér készítése előtt kell elkészítenünk. Maga a kovász liszt és víz keveréke, ami egy idő után erjedésnek indul a mindenhol jelen lévő mikroorganizmusoknak, élesztőgombáknak köszönhetően. Az élesztőgombák termelik a széndioxidot, ettől válik levegőssé a kenyér tésztája, a hasznos baktériumok pedig tejsavat hoznak létre, amitől a kenyér jó
- Közzétéve Kenyérsütés