KARÁCSONYI ÉTELEK, RECEPTEK, FOGÁSOK ELKÉSZÍTÉSE

KIS KARÁCSONY, NAGY KARÁCSONY... KISÜLT-E MÁR A KALÁCSOM...

Hogy ez a Karácsony is, tökéletes legyen

Igyekezzünk minél változatosabban összeállítani a menüt: húsétel, gyümölcs, hideg előétel, leves, főétel, italok (száraz-édes bor, pezsgő, puncs..)

Karácsonyi bevásárás - a bevásárlólista

    • Előre vásárolhatjuk - akár egy hónappal előbb is megvásárolhatunk a lisztet, cukrot, sütőport, mézet, kakaót, diót, mákot, egyéb csonthéjasok termését illetve a hüvelyeseket, babot, valamint a burgonyát és hagymát. Eltehetjük a savúkáposztát, vagy a kimcsit is.
    • ahogy közeledik a karácsony, beszerezzük a tojást, a füstölt árut, zsírt a hókiflihez...stb. Ha van elég hely a fagyasztóládában, megvehetjük előre a húsokat is, amiket előkészítve, feldarabolva, bepácolva lefagyaszthatunk, így már csak elő kell majd venni a megfelelő időben. Befűszerezett darált hús a töltött káposztához, halszeletek a halászléhez, ..
    • így az utolsó napokra már csak a friss áruk beszerzése marad: tejtermékek, kenyér, zöldség, gyümölcs

A karácsonyi ételek elkészítésének sem kell az utolsó napra esnie. Megsüthetjük a bejglit, a zserbót, a gyümölcskenyeret, azután a töltött káposztát már jópár nappal karácsony előtt is. Előző este pedig a húsokat előfőzhetjük, megfőzhetjük a levest, valamit kisüthetjük a kenyérféléket és a kalácsot is.

TOVÁBBI TARTALMAK

TOP