A csontleves készítése nem ördöngösség, csupán néhány szabályt kell ismerni és betartani a főzés közben, hogy tiszta, aranyló levest kapjuk....
-
Amiért imádjuk a levest: ízletes, javítja az étvágyat és fokozza az emésztést!A főleg növényi eredetű vitaminok, fitotápanyagok, illetve antioxidánsok erősítik...
-
Az igazi palócleves bárány (ürü) húsból készül, de sertésből vagy marhából is főzik, mert manapság nehéz finom bárányhúshoz jutni.Tárkonnyal, kaporral...
-
Nagyon megörültem, amikor rábukkantam erre a zöldségleves receptre egy ősrégi szakácskönyvben és alig vártam, hogy kipróbálhassam. Elképesztően finom lett a...
-
Ahány vidék, annyi féleképpen készítik Olaszországban a Minestrone levest, még évszakról-évszakra is változnak a hozzávalók: de éppen ez a lényege!...
-
Nem csak szilveszterre dukál a korhelyleves, másnapos gyomorra mindig kiváló!Télen a savanyúkáposzta fontos (és olcsó) C-vitamin forrás valamint tejsavtartalma segíti...
-
A hamisgulyás a hagyományos gulyásleves szegényesebb, (vegetáriánus) hús nélküli változata.Előkészületi idő: 5 percFőzés: 55 percKész: 60 perc alattHozzávalókBurgonya 1 kgHagyma...
-
Főzhetik bográcsban és fazékban, lábasban egyaránt. Közmegállapodás, hogy a legjobb gulyásleves kemény marhahúsból készül és csakis bográcsban!Gulyásleves eredete: az 1750-es...
-
Újházi Ede (1841-1915) és az ő híres levese: az Újházi tyúkhúsleves. A madarakból főzött levesek készítése könnyű. Zilahy Ágnes 19....
-
Nagyon egyszerűen elkészíthető, pikáns kelkáposztaleves receptjét osztom meg veletek ma! Bár a kelkáposztalevesről általában a diétázás és ezzel együtt a...
-
A csicseriborsó nemcsak egészséges és finom, de kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal.A csicseriborsó tartalmaz még karotint, E-vitamint, B1-...
-
Már írtam a lencsefőzelék elkészítése kapcsán, hogy mennyire oda vagyok a lencséért, de a legújabb kutatások alapján kiderült, hogy a lencse nemcsak...
-
A lebbencsleves egyszerű és ízletes. Az 1 óra alatt elkészülő lebbencsleves tápláló és olcsó fogás a mindennapokra. Forrón tálalva az...
-
Fokhagymaleves a legjobb gyógyír mindenre!A fokhagyma antibakteriális és antivirális hatásai:A fokhagyma a benne lévő kéntartalmú (allicin) hatóanyagoknak köszönhetően erőteljes antibiotikum, vírus-, gomba- és...
-
A sütőtök krémleves ízletes és egészséges fogás a hét bármely napjára. Elkészítése nem is lehetne egyszerűbb ezzel a recepttel!Tudta? A...
-
Ha frissen lövésből vettük az őzhúst körülbelül egy hétig még a bőrében pihentetjük, hogy a húsa megpuhuljon.Ha a hús öreg,...
-
Ez a hideg almaleves a gyümölcslevesek toplistáján van: késő nyáron és ősszel, mikor az almás rétest is almával esszük, annyi...
-
A levesről általában az jut eszünkbe, hogy forró és gőzölgő, deszámtalan hideg változata is létezik, mint a gyümölcsleves vagy a...
-
Pappa al pomodoro: ez a hagyományos olasz kenyér-paradicsomleves egy igazi kedvenccé vált!Tipikus toszkán fogás, melyet gyorsan, egyszerűen és olcsón készíthetünk...
-
Az ősz az egyik kedvenc évszakom. Imádom a nagy, bolyhos pulóvereket, a kényelmes kötött sapkákat, imádok eltévedni hosszú sétákon és...
-
Ettől az előételtől aztán mindenkinek megjön az étvágya! Egyszerű és gyors meggyleves recept.HozzávalókMagozott meggy 80 dkgTej 6 dlFőzőtejszín 1 dlLiszt...
-
A Bükki Füvesember, Gyuri bácsi így foglalja össze a csalán jótékony hatásait és buzdít fogyasztására:A csalán sokoldalú gyógynövény, az egyik...
-
Ez a marhahúsleves recept klasszikus: minden benne van, aminek benne kell lennie, de ha kedvünk tartja, variálhatjuk is. Szoktam beletenni...