-
A csontleves készítése nem ördöngösség, csupán néhány szabályt kell ismerni és betartani a főzés közben, hogy tiszta, aranyló levest kapjuk.... -
Amiért imádjuk a levest: ízletes, javítja az étvágyat és fokozza az emésztést! A főleg növényi eredetű vitaminok, fitotápanyagok, illetve antioxidánsok erősítik... -
Az igazi palócleves bárány (ürü) húsból készül, de sertésből vagy marhából is főzik, mert manapság nehéz finom bárányhúshoz jutni. Tárkonnyal, kaporral... -
Nagyon megörültem, amikor rábukkantam erre a zöldségleves receptre egy ősrégi szakácskönyvben és alig vártam, hogy kipróbálhassam. Elképesztően finom lett a... -
Ahány vidék, annyi féleképpen készítik Olaszországban a Minestrone levest, még évszakról-évszakra is változnak a hozzávalók: de éppen ez a lényege!... -
Nem csak szilveszterre dukál a korhelyleves, másnapos gyomorra mindig kiváló! Télen a savanyúkáposzta fontos (és olcsó) C-vitamin forrás valamint tejsavtartalma segíti... -
A hamisgulyás a hagyományos gulyásleves szegényesebb, (vegetáriánus) hús nélküli változata.Előkészületi idő: 5 percFőzés: 55 percKész: 60 perc alatt Hozzávalók Burgonya 1 kgHagyma... -
Főzhetik bográcsban és fazékban, lábasban egyaránt. Közmegállapodás, hogy a legjobb gulyásleves kemény marhahúsból készül és csakis bográcsban! Gulyásleves eredete: az 1750-es... -
Újházi Ede (1841-1915) és az ő híres levese: az Újházi tyúkhúsleves. A madarakból főzött levesek készítése könnyű. Zilahy Ágnes 19.... -
Nagyon egyszerűen elkészíthető, pikáns kelkáposztaleves receptjét osztom meg veletek ma! Bár a kelkáposztalevesről általában a diétázás és ezzel együtt a... -
A csicseriborsó nemcsak egészséges és finom, de kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal. A csicseriborsó tartalmaz még karotint, E-vitamint, B1-... -
Már írtam a lencsefőzelék elkészítése kapcsán, hogy mennyire oda vagyok a lencséért, de a legújabb kutatások alapján kiderült, hogy a lencse nemcsak... -
A lebbencsleves egyszerű és ízletes. Az 1 óra alatt elkészülő lebbencsleves tápláló és olcsó fogás a mindennapokra. Forrón tálalva az... -
Fokhagymaleves a legjobb gyógyír mindenre! A fokhagyma antibakteriális és antivirális hatásai: A fokhagyma a benne lévő kéntartalmú (allicin) hatóanyagoknak köszönhetően erőteljes antibiotikum, vírus-, gomba- és... -
A sütőtök krémleves ízletes és egészséges fogás a hét bármely napjára. Elkészítése nem is lehetne egyszerűbb ezzel a recepttel! Tudta? A... -
Ha frissen lövésből vettük az őzhúst körülbelül egy hétig még a bőrében pihentetjük, hogy a húsa megpuhuljon. Ha a hús öreg,... -
Ez a hideg almaleves a gyümölcslevesek toplistáján van: késő nyáron és ősszel, mikor az almás rétest is almával esszük, annyi... -
A levesről általában az jut eszünkbe, hogy forró és gőzölgő, deszámtalan hideg változata is létezik, mint a gyümölcsleves vagy a... -
Pappa al pomodoro: ez a hagyományos olasz kenyér-paradicsomleves egy igazi kedvenccé vált! Tipikus toszkán fogás, melyet gyorsan, egyszerűen és olcsón készíthetünk... -
Az ősz az egyik kedvenc évszakom. Imádom a nagy, bolyhos pulóvereket, a kényelmes kötött sapkákat, imádok eltévedni hosszú sétákon és... -
Ettől az előételtől aztán mindenkinek megjön az étvágya! Egyszerű és gyors meggyleves recept. Hozzávalók Magozott meggy 80 dkgTej 6 dlFőzőtejszín 1 dlLiszt... -
A Bükki Füvesember, Gyuri bácsi így foglalja össze a csalán jótékony hatásait és buzdít fogyasztására: A csalán sokoldalú gyógynövény, az egyik... -
Ez a marhahúsleves recept klasszikus: minden benne van, aminek benne kell lennie, de ha kedvünk tartja, variálhatjuk is. Szoktam beletenni...
Levesek
Én nagyon leveses vagyok, más is? Összeszedtem a legjobb leves receptjeimet! Imádom a jó házi csontlevest, a csirkehússal és tésztával, az ízletes zöldségeket. A leves olyan, mintha anya ölelése lenne, mindez egyetlen kis tálban. Görgess tovább, és készülj fel valami igazán finomra.



















