Egészségünk megőrzése, betegségek megelőzése, egészséges életmód

Mi a különbség a trattoria és a ristorante között?
Mi a különbség a trattoria és a ristorante között? És miért érdemes trattoriákba is látogatni a nyaralás alatt? Összegyűjtöttem az okokat! Olaszországban az ebéd, illetve a vacsora ha nem otthon zajlik, akkor trattoriákban vagy ristorantékben (szándékosan nem magyarosítom). Az, hogy melyikbe látogatnak az olaszok, egyrészről az alkalomtól is függ. A trattoriák kis vendéglők, kevés napi specialitással, amiket
Tagged under: , ,
A zöld turmix mindennapi fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, növeli az energiát és csodássá varázsolja a bőrt. Összeszedtük, hogy miért is olyan egészséges a zöld turmix. 1. Természetes súlycsökkentő A zöld turmix többféle módon segíti a fogyást: Először is, ha minden nap egy étkezést turmixszal helyettesítünk, akkor csökkenthetjük a kalóriabevitelt, mialatt növeljük a gyümölcs, zöldség és
Tagged under:
Kataláz enzim

Kataláz enzim

Agyműködés DNS-védelem Izomzat Légzőrendszer Szemek, látás egészsége Szív- és érrendszer egészsége Tudtad? A kataláz egy lényeges antioxidáns enzim, amely a szuperoxid-diszmutázzal működik, hogy a károsító szabad gyökök szuperoxidját vízré alakítsa. A bradfordi egyetem tudósai feltérképezték az őszülés jelenségének biológiai-kémiai hátterét. Kísérleteik során arra jutottak, hogy az ember akkor kezd őszülni, és akkor kezd hullani a haja
Tagged under: , ,
Alapvető élelmiszerek a kamrában: A LISTA
Ahhoz, hogy otthon bármikor összedobhassunk egy ízletes fogást, szükség van néhány alapanyagra a kamrában, melyek nem hiányozhatnak egy jó háztartásból. A lista olyan összetevőkből áll, melyek mind könnyen beszerezhetőek és relatíve olcsók. Ha ez megvan, onnantól már csak hetente egyszer-kétszer kell elmenni bevásárolni néhány szükséges kiegészítő alapanyagot, mert mindig készíteni lehet valamit az otthoni árukból.
Ételérzékenység: étel intolerancia és étel allergia
Sokan szenvedünk az étel érzékenységtől vagy úgy is mondhatjuk, hogy intoleranciától gyakran anélkül, hogy erről tudnánk. Illetve, ha tudunk is róla, az étel intolerancia bizonyos fajtáit könnyen összetéveszthetjük az étel allergiával. Hogyan különböztessük meg a kettőt egymástól, mik a tünetek és mire kell figyelni? Étel intolerancia vagy étel allergia Fontos, hogy felismerjük a különbséget az
Hisztaminintolerancia
Hisztaminintolerancia allergia – vagy mégsem? Orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, szemviszketés? Kiütés, viszketés, fejfájás, rossz közérzet? Létezik egy tünetcsoport, amely valójában „népbetegség”, mégis rendszeresen félrekezelnek. Ez igazából nem is betegség, hanem leginkább a nem megfelelő táplálkozás következménye. Hisztaminintolerancia, avagy hisztaminérzékenység A hisztaminintolerancia (más néven hisztaminózis) egy specifikus; magas hisztamintartalmú élelmiszerek, ételek fogyasztása után jelentkező tünetegyüttes. Az intolerancia
Bazsalikom felhasználása a konyhában & jótékony hatásai
A bazsalikom a mediterrán konyha jellegzetes fűszere, itthon is igen elterjedt. Élénk friss zöld levelei paradicsomos ételekhez, tésztákhoz és salátákhoz igen jól illenek, aromás íze jól kiegészül a fokhagyma ízével. Jól passzol továbbá tökfélékhez, babhoz, gombához. A bazsalikom az abszolút klasszikus, amelynek egyetlen háztartásból sem szabadna hiányoznia. Bazsalikomot egész éven keresztül tarthat virágcserépben a konyha
Tagged under: ,
Filléres, otthon elkészíthető masszázsolaj, mely számos jótékony hatással is rendelkezik
Mivel lepd meg kedvesed egy fárasztó nap után? Egy gyöngéd masszázsra nehéz nemet mondani: nyugtatja a testet, a lelket és közben közelebb is kerültök egymáshoz! Nem kell vagyonokat költeni természetes alapú kőolaj- és vegyszermentes bio masszázsolajokra, hogy a kényeztetés ne ártson a bőrünknek, elég, ha a következő alapanyagokból házilag keverünk magunknak olajat. Gazdaságosabb és egészségesebb
Quinoa tökéletes elkészítése | Receptek quinoával
Miért jó a quinoa (ejtsd: kvinoa) és hogyan használjuk? Csak néhány a quinoa superfood számtalan jótékony tulajdonsága közül: Gluténmentes, könnyen emészthető Rostban gazdag, komplex szénhidrát forrás Magas a fehérjetartalma (14%) B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas tartalma magas Gyulladásgátló hatása van Alacsony kalóriatartalmú és lúgosít is Mihez főzzünk quinoát? A quinoa semleges ízű,
TOP