Az egészséges életmód alapvető ahhoz, hogy hosszú távon jól érezzük magunkat a bőrünkben. A helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a megfelelő pihenés és a mentális egészség mind kulcsfontosságú tényezők, amelyek segítenek fenntartani a testi-lelki egyensúlyt. Az aktív és tudatos életvitel nemcsak a betegségek megelőzésében játszik szerepet, hanem segít növelni az energiaszintet, javítani a hangulatot és fokozni a produktivitást. Az egészséges szokások beépítése a mindennapjainkba hosszú távon segíti a kiegyensúlyozott, boldog élet elérését.

Alapvető élelmiszerek a kamrában: A LISTA
Ahhoz, hogy otthon bármikor összedobhassunk egy ízletes fogást, szükség van néhány alapanyagra a kamrában, melyek nem hiányozhatnak egy jó háztartásból. A lista olyan összetevőkből áll, melyek mind könnyen beszerezhetőek és relatíve olcsók. Ha ez megvan, onnantól már csak hetente egyszer-kétszer kell elmenni bevásárolni néhány szükséges kiegészítő alapanyagot, mert mindig készíteni lehet valamit az otthoni árukból.
Ételérzékenység: étel intolerancia és étel allergia
Sokan szenvedünk az étel érzékenységtől vagy úgy is mondhatjuk, hogy intoleranciától gyakran anélkül, hogy erről tudnánk. Illetve, ha tudunk is róla, az étel intolerancia bizonyos fajtáit könnyen összetéveszthetjük az étel allergiával. Hogyan különböztessük meg a kettőt egymástól, mik a tünetek és mire kell figyelni? Étel intolerancia vagy étel allergia Fontos, hogy felismerjük a különbséget az
Hisztaminintolerancia
Hisztaminintolerancia allergia – vagy mégsem? Orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, szemviszketés? Kiütés, viszketés, fejfájás, rossz közérzet? Létezik egy tünetcsoport, amely valójában „népbetegség”, mégis rendszeresen félrekezelnek. Ez igazából nem is betegség, hanem leginkább a nem megfelelő táplálkozás következménye. Hisztaminintolerancia, avagy hisztaminérzékenység A hisztaminintolerancia (más néven hisztaminózis) egy specifikus; magas hisztamintartalmú élelmiszerek, ételek fogyasztása után jelentkező tünetegyüttes. Az intolerancia
Bazsalikom felhasználása a konyhában & jótékony hatásai
A bazsalikom a mediterrán konyha jellegzetes fűszere, itthon is igen elterjedt. Élénk friss zöld levelei paradicsomos ételekhez, tésztákhoz és salátákhoz igen jól illenek, aromás íze jól kiegészül a fokhagyma ízével. Jól passzol továbbá tökfélékhez, babhoz, gombához. A bazsalikom az abszolút klasszikus, amelynek egyetlen háztartásból sem szabadna hiányoznia. Bazsalikomot egész éven keresztül tarthat virágcserépben a konyha
Kulcsszavak: ,
Filléres, otthon elkészíthető masszázsolaj, mely számos jótékony hatással is rendelkezik
Mivel lepd meg kedvesed egy fárasztó nap után? Egy gyöngéd masszázsra nehéz nemet mondani: nyugtatja a testet, a lelket és közben közelebb is kerültök egymáshoz! Nem kell vagyonokat költeni természetes alapú kőolaj- és vegyszermentes bio masszázsolajokra, hogy a kényeztetés ne ártson a bőrünknek, elég, ha a következő alapanyagokból házilag keverünk magunknak olajat. Gazdaságosabb és egészségesebb
Amaránt tökéletes elkészítése | Receptek amaránttal
Egy étel, mely salaktalanít, fokozza az anyagcserét és ezáltal segíti a fogyást?! Az amaránt pont ilyen! Eheted reggelire vagy ebédre kiválóan variálható, akárcsak a quinoa, készíthető belőle kása, sütemény vagy akár sós illetve édes köret is. Vegánok körében is kedvelt élelmiszernek számít magas fehérjetartalma miatt, valamint bármilyen egészséges étrendbe beilleszthető az amaránt fogyasztása. Rosttartalmának köszönhetően jót
Quinoa tökéletes elkészítése | Receptek quinoával
Miért jó a quinoa (ejtsd: kvinoa) és hogyan használjuk? Csak néhány a quinoa superfood számtalan jótékony tulajdonsága közül: Gluténmentes, könnyen emészthető Rostban gazdag, komplex szénhidrát forrás Magas a fehérjetartalma (14%) B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas tartalma magas Gyulladásgátló hatása van Alacsony kalóriatartalmú és lúgosít is Mihez főzzünk quinoát? A quinoa semleges ízű,
A népesség nagyobbik hányada városokban él. Zsúfolt központokban, melyek már nem alkalmasak arra, hogy kielégítsék a tápláléktermelés igényét. Kénytelenek vagyunk – lennénk – bevásárlóközpontokban megvásárolni a számunkra szükséges élelmi-szert. De vajon megvagyunk-e elégedve a felhozott kínálattal? Akarjuk-e azt enni, amiről fogalmunk sincsen, hogyan került oda, mivel kezelték, hol készült… és elhisszük még azt, amit ráírnak?
Faluhelyen, kisvárosokban régóta folyik a háztáji termelés, melyek adott esetben már tényleg kiváltják a piaci vásárlást vagy annak egy részét. De lehet a szomszédokkal, utcabeliekkel cserekereskedelembe bonyolódva a salátáért tojást, a gyümölcsért kolbászt kérni, és fordítva. Ez a folyamat tulajdonképpen az önellátás. A háztáji gazdálkodás kicsiben kiegészítés, nagyban vagy közösségi összefogáson alapulva viszont akár a
TOP