Egészségünk megőrzése, betegségek megelőzése, egészséges életmód

Hogyan nevelj téli konyhakertet – téli fűszernövények és mikrozöldek
A tél a hóviharok, ropogó tűz melletti filmnézés ideje… no és a friss, ropogós, vitamindús salátáké? Lehet salátázni is, azoknak, akik hajlandóak egy fedett zöldségkertészetet művelni. Kis felszereléssel és know-how-val sokféle friss termék sikeresen termeszthető az egész tél folyamán. Ahhoz, hogy nekiláthass, olvasd el a beltéri kertészet útmutató tippjeinket kezdők számára. Még azt is megtudhatod,
A népesség nagyobbik hányada városokban él. Zsúfolt központokban, melyek már nem alkalmasak arra, hogy kielégítsék a tápláléktermelés igényét. Kénytelenek vagyunk – lennénk – bevásárlóközpontokban megvásárolni a számunkra szükséges élelmi-szert. De vajon megvagyunk-e elégedve a felhozott kínálattal? Akarjuk-e azt enni, amiről fogalmunk sincsen, hogyan került oda, mivel kezelték, hol készült… és elhisszük még azt, amit ráírnak?
Faluhelyen, kisvárosokban régóta folyik a háztáji termelés, melyek adott esetben már tényleg kiváltják a piaci vásárlást vagy annak egy részét. De lehet a szomszédokkal, utcabeliekkel cserekereskedelembe bonyolódva a salátáért tojást, a gyümölcsért kolbászt kérni, és fordítva. Ez a folyamat tulajdonképpen az önellátás. A háztáji gazdálkodás kicsiben kiegészítés, nagyban vagy közösségi összefogáson alapulva viszont akár a
Tagged under: , ,
Az egészség a belekben kezdődik! Gluténmentes, a többi kvász recepttel ellentétben nem gabona alapú kvász receptet mutatok be. A tejsavas erjedést az élőflórás tejföl illetve ha kapunk vagy készítünk kecskesavót (lentebb bemutatom hogyan), akkor az indítja be. Segít a szervezetben felgyülemlett méreganyagok, a nehézfémek és toxinok semlegesítésében. Mi az a kvász és miért is igyuk
TOP