Vegán fehérjeforrások: Fehérjedús zöldségek, melyet minden vegán étrendűnek érdemes fogyasztani
január 09,
Világszerte igen sokan választják a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozást, életmódot, amelyekről több kutatás is igazolta, hogy hasznosak lehetnek egészségügyi szempontból. Persze, ha valaki nem szeretne lemondani a húsról vagy a tejtermékekről, akkor sincs probléma. Már azzal is nagyon sokat tehetünk ugyanis az egészségünkért, ha étrendünkben az állati fehérjék mellett több helyet biztosítunk a növényi eredetű fehérjéknek. A vegán étrendet
Banános-spenótos lúgosító smoothie
január 09,
A lúgosító hatása mellett még számos formában támogatja a szervezetet ez a hűsítő smoothie! Ami kell hozzá: 1 banán 1,5 dl tej (lehet kókusztej is!) 2 nagy marék friss bébispenót Tipp: Tropical Banános-Spenótos Smoothie + pár szelet ananásszal! Elkészítés: Az összes hozzávalót beletesszük a turmixba pár szem jéggel és kevesebb, mint 1 perc alatt a megfelelő állagúra
- Közzétéve Smoothie
Tejszínes csirkemell csíkok pirított kelkáposztával: rizzsel tálalva igazán laktató fogás, de önmagában is nagyon finom! Tudtad a kelkáposztáról? A kelkáposzta rákellenes, gyulladáscsökkentő és rendkívüli C-vitamin tartalma miatt immunerősítő is. Alig található benne kalória, de antioxidánsokban azonban nagyon gazdag: ez véd bennünket a bőr idő előtti öregedésétől. Ebben a receptben a kelkáposztát gyorsan lepirítjuk egy cseppnyi
- Közzétéve Recept
Bruschetta paradicsommal és bazsalikommal
január 08,
Az igazi olasz paradicsomos-bazsalikomos bruschetta elkészítése nagyon egyszerű és isteni finom! Nem lehet megunni! Mi kell hozzá? pár szem érett paradicsom friss bazsalikomlevelek só és frissen őrölt bors extra szűz olívaolaj Elkészítés Mossuk meg a paradicsomokat és a bazsalikomleveleket, majd töröljük szárazra egy konyharuhával. Vesszük a kenyeret és 1 centi vastagságú szeletekre vágjuk. Ha nagy
- Közzétéve Recept
Ízletes kelkáposztaleves
január 08,
Nagyon egyszerűen elkészíthető, pikáns kelkáposztaleves receptjét osztom meg veletek ma! Bár a kelkáposztalevesről általában a diétázás és ezzel együtt a “seíz” juthat eszünkbe, ez a leves tényleg finom, olcsón és gyorsan elkészíthető (~1 óra), emellett nagyon egészséges is. Miért együnk sok kelkáposztát? A kelkáposzta kiváló csonterősítő: kalciumtartalmát a szervezet ideálisan fel tudja használni a magnéziummal
- Közzétéve Recept
Krumplifőzelék: a verhetetlen recept!
január 08,
Ki hogyan szereti a krumplifőzeléket? Pirosan vagy fehéren majorannásan? Én az utóbbira voksolok és van egy hozzávaló, ami verhetetlenné teszi a receptet! Lássuk hogyan készül: Előkészületi idő: 5 perc Főzés: 45 perc Kész: 50 perc alatt Hozzávalók Burgonya 1 kg Tejföl 125 g Hagyma 1 fej Babérlevél 3-4 levél Liszt 1 kanál Olaj a rántáshoz
- Közzétéve Recept
Tócsi liszt nélkül, he? Igen! Csak krumpli és tojás! Ugyanúgy olajban sütöm ki, amit utána papírtörlővel szépen felitatgatok. A tócsit finom sós, tejfölös-fokhagymás feltéttel szoktam megkenni, isteni a végeredmény! Hozzávalók Burgonya 10 db Tojás 2 db Só, bors Feltéthez Tejföl 1 pohár Tej 0,5 dl Fokhagyma 2 gerezd Só Elkészítés Meghámozom a burgonyákat. A hagyományos lisztes verzióval
- Közzétéve Recept
Az olasz cukkinis-paradicsomos spagetti egy igazán egyszerű és finom étel, amit sokféleképpen készítenek: különbözőféle tésztákkal, fokhagymával illetve anélkül. Amikor terem a friss cukkini és a szabadföldi paradicsom, egy mennyei vitamindús ételt varázsolhatunk az asztalunkra olcsón. Íme hát a recept:Előkészületi idő: 10 percFőzés: 21 percKész: 31 perc alatt Hozzávalók 4 fő részére Spagetti 320 g Koktélparadicsom 400 g Vöröshagyma
- Közzétéve Recept
Spenót (fagyasztott, mirelit parajból)
január 07,
Amikor nem tudom mit egyek, de gyorsan bekapnék valami könnyűt, gyakran a spenótot választom. Evidensnek tűnhet sokaknak a spenót (paraj) elkészítése, de mivel olyan receptek vannak fent a neten amitől a hajamat tépném – de legalábbis biztosan megutálnám ezt a fantasztikus ételt ha úgy készíteném – ezért gondoltam mégis megosztom az én verziómat, ami nagyon
- Közzétéve Recept
Fermentálás kisokos
december 14,
Minden, amit első körben tudni szeretnél, miért és hogyan útmutató recepttel! Sós víz, felöntőlé (brine) készítése fermentáláshoz, savanyúságok felöntéséhez A brine, vagyis felöntőlé sós vizet jelent, mely kiváló közeget teremt a savanyúságok laktofermentálásához. A megfelelő töménységű sóoldat elkészítését a következőképpen csináld: Végy 1 liter tiszta vizet. Amennyiben nincs víztisztítód, forrald fel és hűtsd vissza szobahőmérsékletűre.
- Közzétéve Fermentálás
- 1
- 2