Az egészséges életmód alapvető ahhoz, hogy hosszú távon jól érezzük magunkat a bőrünkben. A helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a megfelelő pihenés és a mentális egészség mind kulcsfontosságú tényezők, amelyek segítenek fenntartani a testi-lelki egyensúlyt. Az aktív és tudatos életvitel nemcsak a betegségek megelőzésében játszik szerepet, hanem segít növelni az energiaszintet, javítani a hangulatot és fokozni a produktivitást. Az egészséges szokások beépítése a mindennapjainkba hosszú távon segíti a kiegyensúlyozott, boldog élet elérését.

Zöld tea fogyasztó és egészségre gyakorolt hatásai
Az egyik legjobb zsírégetést elősegítő trükkök közé tartozik az antioxidánsokban gazdag zöld tea fogyasztása, ami nemcsak a derekat karcsúsítja, de felpörgeti az anyagcserét és megszabadít a fránya narancsbőrtől is. A zöld tea egészségre kiható ereje legnagyobb mértékben a benne található nagy mennyiségű antioxidáns anyagok (polifenolok, és annak egyik csoportja, a katekin vegyületek) jótékony hatásának köszönhető. Mivel egy teljesen
Kulcsszavak:
Fűszereink külön csoportját alkotják a hagymafélék – lehet vörös, lila, metélő, fok – nyersen, párolva, salátaízesítőként. A hagymafélék közül a fokhagyma a legintenzívebb hatású, és emellett az egyik legelterjedtebb, sokszínű gyógynövényünk. Hidegen (pácok, öntetek) és melegen (sültek, szószok) egyaránt jól érvényesül az íze. Ételeinkbe keverve elsősorban az étvágytalanság, bélhurut, bélférgesség kezelésére lehet alkalmas, de vértisztító és vizelethajtó hatása miatt
Kulcsszavak:
Asztaxantin – A karotinoidok királya
Tudtad? Az Astaxanthin (asztaxantin) “a karotinoidok királya”. A természetben ismert legerősebb antioxidáns karotinoid molekula. Asztaxantin támogatja Bőr Csontozat és ízületek egészsége Az astaxanthin valójában egy alga fajtában jelen lévő vöröses anyag (karotinoid), amit tengeri élőlények, mint például a lazac és a krill, de a flamingó is előszeretettel fogyaszt. Mindkét állatfajnak élénk rózsaszín színe van, amelyet az Astaxanthinnak köszönhetnek.
Kulcsszavak: ,
Kalcium – Az egyik legfontosabb ásványi anyag
Tudtad? A kalcium a leggyakoribb ásványi anyag a szervezetben. Testtömegünk 1,5-2%-át teszi ki, mely mennyiség 99%-a a csontjainkban található. A kalcium önmagában nem elegendő az erős csontok előállításához; magnéziummal kombinálva azonban ez a két ásványi anyag az emberi test második legnehezebb szövetét teszi ki (a legerősebb fogzománc). Csontozat és ízületek egészsége Szív- és érrendszer egészsége
Bór – Csontozat és ízületek egészségéért
Bór támogatja Csontozat és ízületek egészsége Tudtad? A bór nyomelem, amely befolyásolja a kalcium és a magnézium felhasználását a szervezetben. Bár a bór nem minősül az élethez nélkülözhetetlen tápanyagnak, de bizonyíték van arra, hogy a csontozatra jótékony hatással van. A bór a hormon metabolizmusban való részvételével hat pozitívan a csontozat egészségére. Csökkenti az izületi fájdalmakat és gyulladásokat,
vitaminnal egészségesen
Mindannyiunknak szükségünk van minden fontos vitaminra és ásványi anyagra, hogy szervezetünk megfelelően működhessen. Szervezetünknek állandóan szüksége van az esszenciális vitaminok megbízható forrásból származó állandó utánpótlására, például az emésztési folyamatokhoz, vagy az immunrendszer megfelelő működéséhez, ami a kórokozókkal és sérülésekkel szemben véd bennünket.Az egészséges táplálkozás sosem lehet egyoldalú, hiszen szervezetünknek számos vitaminra, nyomelemre, zsírsavra van szüksége.
VÍZBEN OLDÓDÓ VITAMINOK
A vitaminokat 3 fő csoportba oszthatjuk: Zsírban oldódó vitaminok Vízben oldódó vitaminok Egyéb vitaminok Ebben a cikkben a vízben oldódó vitaminok csoportját mutatom be, melyet a következő vitaminok képviselnek: B1-vitamin (tiamin), B2-vitamin (riboflavin), B3-vitamin (nikotinamid, niacin), Folsav (B4-vitamin), B5-vitamin (pantoténsav), B6-vitamin (piridoxin), B12-vitamin (cianokobalamin, hidroxikobalamin), H-vitamin (biotin) és C-vitamin (aszkorbinsav). A legfontosabb, amit a vízben oldódó vitaminokról tudnunk
Zsírban oldódó vitaminok
A vitaminok hiánya súlyos problémákat okozhatnak a szervezetben. Nem elég, hogy pótoljuk azokat, fontos odafigyelnünk, hogy úgy tegyük, hogy fel is tudjanak szívódni, tehát hasznosuljanak. A zsírban oldódó vitaminok felszívódását segítő tényezők: kevés olaj vagy zsiradék. Fogyaszthatjuk ezeket az élelmiszereket zsiros vagy vajas kenyérrel. Pl. A reszelt sárgarépa vajas kenyérrel, kevés sóval igazán pompás az A-vitamin
Ásványi anyagok és vitaminok szerepe, jelentőségük
Ezt mindenkinek tudnia kellene! A modern ember tragédiája, hogy rohamosan távolodik attól az optimális életmódtól, amelyre az evolúció „tervezte”. E folyamat egyik lényeges velejárója, hogy házakba és légkondicionált irodákba bújtunk a nap elől. Márpedig napozás és fény nélkül D-vitamin sem termelődik az emberi szervezetben, holott erre a speciális hormonra szervezetünk minden sejtjének nagy szüksége volna.
Kulcsszavak: ,
TOP