Egészségünk megőrzése, betegségek megelőzése, egészséges életmód

Alfa-linolénsav (ALA) – OMEGA-6 ÉS OMEGA-3 ESSZENCIÁLIS ZSÍRSAVAK
Alfa-linolénsav támogatja Agyműködés Bőr Csontozat és ízületek egészsége Immunrendszer támogatása Szemek, látás egészsége Szív- és érrendszer egészsége Tudtad? Az alfa-linolénsav (ALA) az omega-3 telítetlen zsírsavak közé tartozik. Növényekben található színtelen, olajszerű folyadék. A lenmag a leggazdagabb forrása a növényi alapú omega-3 zsírsavaknak, melyet alpha-linolenic (ALA) zsírsavaknak is nevezenek. A linolsav az omega-6, a linolénsav az omega-3
Tagged under: , ,
Gránátalma jótékony hatásai
A gránátalma egy finom gyümölcs, ami számos egészségügyi ellátásra alkalmas. Többek között vírusellenes, antioxidáns és daganatellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Háromszor annyi antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és a zöld tea. Köszönhető ez a benne található háromféle polifenol jelenlétének. Milyen egészségügyi problémákra nyújthat megoldást a gránátalma és hogyan tudjuk beépíteni a táplálkozásunkba? Kiderül a következő sorokból! Alacsony
A-vitamin (retinol): az egészséges bőrért
Az A vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely állati (retinol) és növényi forrásban (karotinoid) található meg a természetben. Az A-vitamin hiánya súlyos problémákat okozhat a szervezetben. A retinol halban, belsőségekben (májban, szívben, vesében), tojásban, tejben és vajban fordul elő, ebben a formában teljesen fel is szívódik. A retinol természetes formájában minden létező organizmusban jelen van, és elengedhetetlen elem olyan
Tagged under: , , ,
Táplálkozz okosan: ez legyen a tányérodon!
Figyelj az elfogyasztott ételek, italok mennyiségére és minőségére! Igyál elegendő folyadékot, étkezz naponta 3-5 alkalommal, változatosan! Fogyassz minden nap zöldségfélét, gyümölcsöt, teljes értékű gabonát, tejet, zsírszegény tejtermékeket, húsokat! Miért fontos hogy egészségesen táplálkozzunk? Az egészségünk szempontjából minden, amit eszünk és iszunk, számít. A megfelelően összeállított étrend egészségesebbé tesz most és a jövőre vonatkozóan is. A cél a
Tagged under: ,
Öregedésgátló élelmiszerek és tápanyagok az egészség szolgálatában
Az egészséges táplálkozás egyre nehezebbé válik napjainkban, ahogyan az egészségtelen, feldolgozott ételek oly könnyen elérhetőek lettek a szupermarketek polcairól. Nagyon fontos ezért odafigyelnünk a testünk megfelelő táplálására. Ismerjük meg azokat az ételeket, melyek feltöltik szervezetünket és energetizálnak, fogyasszuk őket rendszeresen, a többi élelmiszert pedig minimalizáljuk. Összeállítottunk egy listát a legjobb öregedésgátló hatású élelmiszerekről és tápanyagokról.
Mi történik, ha abbahagyjuk a cukor fogyasztását?
Mi történik a szervezetünkkel és az agyunkkal, ha kihagyjuk a cukrot az étrendünkből? Természetesen megszabadulunk néhány felesleges kilótól, de nem csak ennyi. Gyakran az egészségesebb élet reményében tett fogadalmak egyszerűek – nem hangzik túl szörnyűnek többet járni gyógyfürdőkbe, túrázni a hegyekben sport gyanánt vagy több orgazmust átélni, ugye? De más esetben, mikor például arról van
Tagged under:
Hasznos tanácsok a mindennapokban a zöldség-gyümölcsfogyasztás tekintetében
Fogyasszunk minden étkezéshez zöldséget, desszertnek pedig gyümölcsöt, így fedezni tudjuk az ajánlásnak megfelelő napi fél kg mennyiséget. Lehetőség szerint mindig tartsunk otthon gyümölcsöt, zöldséget. Ha nem fogyasztjuk el pár napon belül, fagyasszuk le, a mélyhűtött zöldségek-gyümölcsök ugyanolyan értékes tápanyag tartalommal bírnak. Az egyik legegészségesebb ételek közé tartoznak a gyümölcsök és zöldségek.  Ha nem áll rendelkezésünkre
Tagged under: ,
Kvász
Gluténmentes, a többi kvász recepttel ellentétben nem gabona alapú kvász receptet mutatok be. A tejsavas erjedést az élőflórás tejföl illetve ha kapunk vagy készítünk kecskesavót, akkor az indítja be. Segít a szervezetben felgyülemlett méreganyagok, a nehézfémek és toxinok semlegesítésében. Mi az a kvász és miért is igyuk rendszeresen? A kvász tejsavas erejesztéssel készülő ital, szervezetünkre sokféle pozitív
Tagged under: , ,
Ásványi anyagok és vitaminok szerepe, jelentőségük
A vitaminok, ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az egészség fenntartásában. Az általános vitaminszükséglet kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással fedezhető. Nem megfelelő táplálkozás esetén szükségünk lehet különböző vitaminkészítmények szedésére, viszont ezek mértéktelen használata esetén, egyes vitaminokból túladagolás jöhet létre. Ez ugyancsak súlyos tünetekkel járhat, ezért próbáljuk meg vitaminszükségletet elsősorban vitaminokban gazdag táplálékokkal fedezni! A vitaminokat oldhatóságuk alapján két nagy csoportra
Tagged under: ,
TOP